kleopatra

passive
güzelliğiyle bilinen mısır kraliçesidir.aslında güzel değil çok çirkindir ve bunu kendine kompleks edinmiş yaptırdığı bütün eserlerde kendini çok güzelmiş gibi göstermiştir.

http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?pid=65&hid=4&haberid=453610

ayrıca kendisi sezar’ın altından girip üstünden çıkıp (!) perslere karşı kendi yanında savaşması için ikna etmiştir.hatta sezar bu olay üzerine persleri yenmişve o ünlü sözü ’veni vidi vici’ yi söylemiştir.
angelus
bundan 2000 yıl öncesinin güzellik anlayışını bilmediğimiz için güzel veya çirkin diye nitelendirmememiz gerekin tarihi kişiliktir. zira hala hazırda kimi afrika kabilelerinde evlilik çağına gelen kızları "kilo alma kampı"na gönderen, güzellik anlayışı ile edindiği kilolar aynı paralelde olan toplumlar olması güzellik anlayşının ne derece izafi olduğunu anlatabilmektedir.
avalon
makedonyalı yunan asıllı mısır kralicesidir.julius sezar ve marcus antonius’un metresidir.sezar kendisiyle rakibi pompei’yi mısır’da kovalarken tanısmıstır.onu yeniden tahta cıkarmıstır.sezar’ın metresi olduktan sonra roma’da onunla birlikte yasamıstır.sezar’ın katlinden sonra mısır’a donmustur ve dogu roma impratorluğu orduları komutanı marcus’la tanısmıstır.butun akdenizi ele gecirme hırsıyla tutusan marcus esi oktavia’yı terk ederek kleopatra ile hırsını gerceklestirme cabalarına girmistir.aktiyum’da yenilgiye ugramıstır,intihar etmistir.kleopatra da intiharı secmistir.
with all my love
söyle bir seydir kendisi;

http://www.imperiumromanum.com/sprache/filme/caesar&kleopatra1946_vivienleigh_01.jpg

bu durumda, eskilerin güzellik algilayisini bir nebze de olsa anlayabiliyor insan. ha ben anlayamadim orasi ayri.

o degil de;
makyajin hangi yüzyilda, kimin, ne sekilde kesfettigi merak konusu simdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol