nohutlu pilav

independence
istanbul’un muhtelif yerlerinde rastlayabileceginiz seyyar saticilarin evlerinde yapip sokaklarda sattiklari yiyecek.evde bu kadar lezzetlisini yapamazsiniz, yiyemezsiniz.ulkenin hangi cografyasina giderseniz gidin en luks restaurantlarda bile bu denli lezizini bulamazsiniz.pis midir? hem de igrenclik derecesinde pistir.belki de bu lezzeti katan igrencligidir.yanina bir de acik ayran soylediniz mi nirvana’ya ula$maniza ceyrek kalmi$ demektir.
independence
uzerine kup $eklinde dogranmi$ domates ve salatalik konursa(az miktarda ama)tadi daha da guzelle$ir. seyyar saticilarda pis olandan yemek lazim. temiz yerlerde yiyecekseniz zaten evde yaparsiniz ya da ebeveyniniz yapar, onda bir sikinti yok. pis yerlerde yemek esastir. sagliga falan aldirmayin, nasil olsa hepimiz bir gun olucez. oleceksek bari keyif icinde olelim.
nys
kadiköyde minübüslerin çıktığı sokakta dadaş pilavcılık vardı. alkol aldıktan sonra oraya uğrar tavuk, nohut ve salata karışımı pilavını yerdik. müthişti. şimdi heryerde satıyorlar ama tadı asla ordaki gibi değil.
independence
o kadar yogun bir talep vardir ki bu yemegin uzerine, adamlar koskoca mekani sadece nohutlu pilav satan bir yer haline getirmi$ler cok yerde. candir.
independence
pilav en fazla 2 saat once pi$mi$ olmalidir, aksi taktirde lezzeti feci bozulur. nohut bile bu lezzeti kurtarmaya yeterli gelmeyebilir. öyle.
independence
ister evde yapilsin ister sokakta, her sekilde yemeklerin sahidir. insani cekmekoy'den unkapani carsisinin oraya kadar goturur gecenin bir yarisi. yaninda acik ayran olmazsa olmazidir.
kukulak
sabaha karşı 3 te yani 03am'de ,
işkembe için zuhale veya lale ye gidecek paran kalmadığın da ,
son kuruşunu verip , evin yolunu yürümene dahi sebep olabilecek ,
taksim meydanını güzel gören bir açıda keyifle yenen bir yemektir.
koşulları;
-birinci koşul , çakır keyifden bir adım öte de , şarhoşluktan bir adım beri de olmalısın
-karabiber bir tercih değil şarttır,
-taksim meydanın da olmalısın,
-cebindeki para işkembeye yetmemeli,
yoksa sayılmaz , o lezzeti alamazsınız

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol