volkan konak

0 /
independence
her $arkisi beni benden alir bu adamin.sunay akin`in yakin akrabasi oldugunu biliyorum ben.yaniliyor da olabilirim fakat kalite olarak cok benze$iyorlar.her ikisi de turkiyenin ender yeti$tirdigi insanlardan.volkan konak`in ozellikle herkesin bir derdi var isimli $arkisini ozellikle ama ozellikle oneririm herkese.muhakkak dinleyin.
feelingiseverything
son iki senede ailesinden 7 kisiyi kanserden kaybetmis oldugunu soyleyen sanatci. babasini cerrahpasa hastanesinde kaybettiginde cerrahpasa adli bir sarki yaparak, cernobil faciasini gundeme getirmeye calismis. ayrica dogu karadeniz yoresinden bir cok kisinin ayni hastaliktan hastanelerde oldugunu da belirtmistir.
serco
1967 yilinda trabzon’un macka ilcesinde dogdu. ilk orta ve lise egitimini macka ‘da tamamladiktan sonra, istanbul teknik unuversitesi turk musikisi devlet konservatuarina girdi. 1988 yilinda konservatuari bitirip ayni yil istanbul teknik unuversitesinde sosyal bilimler master egitimine basladi. karadeniz muzigini evrensel muzik formlariyla bulusturarak, ozgun bir yapida yeniden sekillendiren volkan konak, ilk albumu efulim’i 1993 yilinda yapti. album basta karadeniz halkinin ve muzikseverlerin begenizini ve ilgisini kazandi daha sonra 1994 yilinin ekim ayinda gelirmisin benimle adli albumunu hazirladi.ve askerlik gorevi nedeniyle bir sure calismalarina ara verdi.

askerlik gorevini tamamladiktan sonra hemen ucuncu albumu volkanik parcalar’in calismasina basladi. uc aylik calismadan sonrada bu album muzikseverlerin begenisine sunuldu. volkan konak 1998 yilinin nisan ayinda kendisi tarafindan kurdugu kuzey muzik produksiyon isimli firmasindan pedaliza isimli albumunu muzikseverlerin begenisine sundu. 1993 yilindan bu yana album calismalarinda yaklasik elli adet bestesini sergilemis ve bu calismalar sonunda gazeteciler cemiyeti, cesitli vakif ve dernekler tarafindan yilin sanatcisi secildi.1997 yilinida politika dergisi tarafindan yilin en iyi muzik sanatcisi secildi. volkan konak’in 1993 yilinda urettigi bir bestesinin tum dunya haklari kuzey muzik produksiyon ile fransiz produktor alain finet tarafindan yapilan sozlesme sonucunda alain finet tarafindan satin alindi. bu beste ispanyolca olarak tum dunyada yayinlanmak uzere single olarak cikarilacaktir.

2000 yilinda simal ruzgari adli albumunu dmc’ den cikararak dinleyicilerine ulastirdi. 2003 yili aralik ayinda 3.5 yil aradan sonra yine dmc etiketiyle yayinlanan maranda isimli albumu ise buyuk begeni toplayarak 2004 e muzik dunyasinin iddialari yapimlarindan biri olarak girdi.
darklord
trabzon maçka bölgesinde böğürtlen anlamına gelen "mora" isimli son albümünü çıkarmış şarkıcı. tüm araştırmalarıma rağmen kendi websitesinde bile son albüme dair hiç bir açıklama bulamadım, albümde "gardaş" isimli bir parça var öyle sanıyorumki bu parçayı kazım koyuncu için yazmış çünkü sözler direk kazım koyuncuyu çağrıştırıyor.

gardaş:

gökten bir yıldız kaydı karadenize düştü
aman aman gardaş yara yaralıyım
onu sevenlerinin yürekleri tutuştu
susun kuşlar susun kara karalıyım

bu amansız hastalık tatlı canını aldı
aman aman gardaş yara yaralıyım
kemençesi duvarda gitarı nerde kaldı
susun kuşlar susun kara karalıyım

kalksın dağların karı kervanım yürüyecek
aman aman gardaş yara yaralıyım
bu güzelim saçları toprakta çürüyecek
susun kuşlar susun kara karalıyım

gene geldi yaz başı şenlenir yüksek dağlar
aman aman gardaş yara yaralıyım
demedi mi azrail var sevgilisi ağlar
susun kuşlar susun kara karalıyım
salavin
"bu dünyadan hayır yok / öteki de şüpheli" diyerek tonlarca kitabın özünü-özetini iki dizeye sığdırmış sanatçı.
yoshiesque
son günlerde karadenizde kanser konusunda yaptıgı araştırma ile gündeme gelen sanatçı.orhan gencebayın öğrencisiymiş bir zamanlar...
tncycc
ayşem türküsünde sevgilisine şöyle hitap etmekdetir;
evet ayşem,
memleketler içerisinde bir güzel memlekettir türkiye,ama memleketimizde kadın lmak zor zanaat öyle değil mi?
sen gittikten sonra değişen bir şey yok buralarda,
yine rahşanlar,yine süleymanlar ve yine karanlık beyinler...
ama sen ölüme yan yan ki uyan uyan ki bestelerime güldüğünü işleyeyim kadınım.ablam kızına senin adını verdi seslenmeye dayanamam.unutmadan bu senden şampiyonluğa oynuyoruz...
bu sözlerle bir sevginin saf sevgiden ibaret olmadığını sevgini içine pek çok şeyin dahil olduğunu anlatmıştır.bir sevgiliye bundan daha hoş seslenilemez herhalde...
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol