volkan konak

serco
1967 yilinda trabzon’un macka ilcesinde dogdu. ilk orta ve lise egitimini macka ‘da tamamladiktan sonra, istanbul teknik unuversitesi turk musikisi devlet konservatuarina girdi. 1988 yilinda konservatuari bitirip ayni yil istanbul teknik unuversitesinde sosyal bilimler master egitimine basladi. karadeniz muzigini evrensel muzik formlariyla bulusturarak, ozgun bir yapida yeniden sekillendiren volkan konak, ilk albumu efulim’i 1993 yilinda yapti. album basta karadeniz halkinin ve muzikseverlerin begenizini ve ilgisini kazandi daha sonra 1994 yilinin ekim ayinda gelirmisin benimle adli albumunu hazirladi.ve askerlik gorevi nedeniyle bir sure calismalarina ara verdi.

askerlik gorevini tamamladiktan sonra hemen ucuncu albumu volkanik parcalar’in calismasina basladi. uc aylik calismadan sonrada bu album muzikseverlerin begenisine sunuldu. volkan konak 1998 yilinin nisan ayinda kendisi tarafindan kurdugu kuzey muzik produksiyon isimli firmasindan pedaliza isimli albumunu muzikseverlerin begenisine sundu. 1993 yilindan bu yana album calismalarinda yaklasik elli adet bestesini sergilemis ve bu calismalar sonunda gazeteciler cemiyeti, cesitli vakif ve dernekler tarafindan yilin sanatcisi secildi.1997 yilinida politika dergisi tarafindan yilin en iyi muzik sanatcisi secildi. volkan konak’in 1993 yilinda urettigi bir bestesinin tum dunya haklari kuzey muzik produksiyon ile fransiz produktor alain finet tarafindan yapilan sozlesme sonucunda alain finet tarafindan satin alindi. bu beste ispanyolca olarak tum dunyada yayinlanmak uzere single olarak cikarilacaktir.

2000 yilinda simal ruzgari adli albumunu dmc’ den cikararak dinleyicilerine ulastirdi. 2003 yili aralik ayinda 3.5 yil aradan sonra yine dmc etiketiyle yayinlanan maranda isimli albumu ise buyuk begeni toplayarak 2004 e muzik dunyasinin iddialari yapimlarindan biri olarak girdi.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol