ölmek isteyip olememek

ya basta viva zapatista
gitmek isteyip de gidememek, bırakmak isteyip de bırakamamk durumudur.belki de ölmek istediği halde ölmekten korkamktır.arkasındakileri düşünmektir, boşvermişliğe karşın ölmek için adam atamamaktır.
ya basta viva zapatista
yaşamaktan usanmaktır, artık takati kalmamaktır, umutların yitirildiği andır ölmek istemek.ölmek isteyip de ölememek ise buna cesaret edememektir.heralde yaşayan her insanın başına bri şekilde gelir, ama kimisinde bünyeye yerleşerek kalıcı etki bırakır.yaşamaktan korkmaktır ama ölmeye de cesareti olmamak.insanın kendisini başka mecralara, başka alışkanlıklara vurma nedenidir, her ne kadar bu alışkanlıkların yaşanılanları unutturmayacağını bilse de...
su hayat bitsede gitsek
kşinin yasadıgı olay karsısında kimse !ben!i anlamıyor ile baslayıp cevresi ile iletisim kuramaması ile bas gösteren duygusu.olayın seyri su sekilde dir;kişi kendisi hakkında olumsuz dusunmeye baslar,kendisine saygı duymuyordur cunku kimse ona saygı duymuyordur.dusunmeye baslar mantıklı olarak bir sonuca varamaz.ama dısarıda hala yasam devam etmektedir.yasadıgı durum bir atalet hali yaratır,calısmayı bırakır,surekli olarak dusunmeye baslar.sonucta kendisinden nefret eder ise intihar eder,eger karsı taraftan nefret eder ise tarafa ve onun savundugu herseye karsı muhalif olur.hepimizin bildigi gibi;ask diye bise yok,sevdim de ne oldu(kişiden ve kişi ile yasadıgı sey her ne ise nefret etmektedir)..en bilinen ornektir.
kurabiye
kaç kere denedim kendimi onuncu kattan aşağı attım olmadı, boynuma ip astım tavan çöktü, kendimi bıçaklayacaktım bıçak yoktu,kiralık katil tuttum kendimi öldürtmek için adam imana geldi yeminim var bozamam dedi kadar yalandan bi söz
clementine
yaşamaktan yeterince bunalmış bünyenin bu düşüncesini eyleme dökmesine ramak kala oluşan durumdur.kişi düşünür diyelimki kurtuldum insanların yüzüne nasıl bakarım,arkamda bıraktıklarım ne durumda olur,ya da gittiğim yer bu dünyayı aratırsa pişman olursam..bu düşüncelerin akabinde diğer başka düşünceler,hayatta geçirilen en güzel anlar gelir birer birer insanın aklına..sonra bi bakarsın ölmek isteyip ölememişsin bir kere daha..
angelus
ölüm hadisesine uzaktan yakından şahit olmamış, aceli geldiği zaman baş ağrısını bahane edebilecek potansiyeli olan birey davranışıdır ne yazık.
dunumyokyarinimsir
hayattan bıkan şahsın ölmek isteyip de ecelinin gelmemesi durumudur.’sıkıyosa intihar et’ lik bir durum vardır ortada. çünkü intihar ederse bulunduğu durumdan daha beter olacaktır herşey.yaşamak zordur. ölmek daha zor.can acısıyla yaşamaya mahkumdur kişi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol