persona

seeyouindisneyland
ingmar bergman, arka arkaya ses getiren filmlerine 60’ların ikinci yarısında etkilendiği psikanaliz üzerine çektiği film ile devam etti. filmin ana teması, kişilik değişimi, toplumsal maske ve ruh arasındaki ilişkiye dayanıyordu. bibi andersson’ın bir hemşire rolünü, liv ullmann’ın ise bir aktrisi canlandırdığı persona’da ikili arasında bazen cevapların bile olmadığı diyaloglar yaşanırken, bergman gerçek ve hayalin ilişkileri üzerine görkemli bir film gerçekleştirdi.


oyuncular: bibi andersson, liv ullmann
yönetmen: ingmar bergman
wamperdal
ingmar bergmanın şaheseri olan film kişilik çatışmasını bunun kadar iyi açıklayan bir film daha olamaz en azından daha gelmedi geleceğini de sanmıyorum o zamanda böyle bir film çekmek ancak üstadlara düşer ve ingmar bergmanda bu film ve diğer filmleriyle zaten üstadlık mertebesine gelmiştir bu film öyle izlenip vakit geçirilecek değil üstünde düşünülecek izlenip yine düşünülecek izlenip yine düşünülecek bir filmdir piskolojik filmleri seviyorsanız kaçırmayın bu şaheseri
hmmmmmtmmcnm
sosyal hayata karşı kendimizi oldugumuzdan iyi gösterme çabası , maske gibi bişey. persona yüzünden insanlar potansiyelinin ancak yarisini kullanır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol