big daddy

seeyouindisneyland
sonny koufax’ın sorumluluk almayı reddettiği, haftada bir tek gün çalıştığı, sağda solda takılıp bol bol uyuduğu keyifli hayatına bir gün beş yaşındaki julian girer. sonny, ev arkadaşı kevin’ın beş yıl sonra ortaya çıkan oğlunu, kız arkadaşı vanessa’yı artık sorumluluk alabildiğine inandırmak için sahiplenir. sosyal hizmetler görevlisine adının kevin olduğunu söyler, ancak vanessa için geçtir. o kendine olgun bir erkek(!) bulmuştur bile... sonny de uygun bir aile bulununcaya kadar julian’a bakmayı kabullenir. ne de olsa bu, bir cocker spaniel bakmak kadar kolaydır! örneğin julian bir şeyler döktüğünde veya altını ıslattığında çözüm gazete kağıtlarıdır...

sonny ve julian birbirlerine bağlanır ve birlikte harika vakit geçirirmeye başlarlar, ama sonny’nin sahte isim kullanarak kevin’in yerine geçtiği ortaya çıkar ve bunun yanı sıra filmdeki o saçma mahkeme sahnesi de.. sonny kendi babasının aksine minik julian’ı seçimlerinde özgür bırakarak harika bir çocuk yetiştireceğini düşünür ve çevresindekileri, ailesini aldığı sorumlulukla şaşırtır. mahkemede julian’ı geri almak için uğraşır ve filmde sonny’nin yakınlarını oynayan gay arkadaşları, yemek siparişlerini getiren komik adam (rob schneider) ve sürpriz oyuncu steve buscemi sonny’ye julian’ı geri almasında yardımcı olmaya çalışırlar.

cole ve dylan sprouse adlı altı yaşındaki ikizler tarafından eşit şekilde paylaşılan julian rolü için los angeles’daki bütün çocuk aktörler ve new york da 2000 kadar çocuk denenmiş; zorlu bir iş ama julian’a değmiş. cole ve dylan oyuncuğa büyükannelerinin teşvikiyle altı aylıkken başlamışlar.

sonny rolünde izlediğimiz adam sandler’ı 1998 yapımı waterboy (sucu) filminden de tanıyoruz. waterboy’u drew barrymore ile oynadığı ‘the wedding singer’ izliyor. 32 yaşındaki brooklyn’li komedi oyuncusu kariyerine new york üniversitesinde öğrenciyken stand-up showlarla başlamış ayrıca filmlerinin senaryo yazarlığı ve prodüktörlüğünü de üstleniyor.

adam sandler, oynadığı sonny karakteriyle biraz asabi hatta türk tipi olduğundan, sempati duydum, film de keyfinizi yerine getirecek türden; ne yazık ki amerikan filmlerinin klasik kalabalık, mutlu mesut, şen şakrak ve oynanılan rollerin ilerdeki yıllarda da neler yapacakları planlamış bir şekilde geyik bitiyor...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol