unbreakable

seeyouindisneyland
m. night shyamalan´in buyuk is yapan sixth sense filminden sonraki yeni yapimi unbreakable. basrolde yine bruce willis oynuyor. sevgili hintli yonetmenin bir hayli kendine has bir tarzi var. oldukca sindire sindire sizi meraklandiran ama heyecanlandirmayan bir anlatim tarzina sahip. bu acidan unbreakable kesinlikle, anlatim dili acisindan en azindan, sixth sense´den farkli degil. kendinizi kesinlikle eyes wide shut temposunda heyecansiz bir gerilime hazirlayip sinemaya gidin.

bu filmden tam randiman alabilmeniz icin cizgi roman kulturu ile hayatinizin herhangi bir doneminde bir sekilde temasda bulunmus olmaniz sart. yoksa filmin ne konusu ne de gercekten guzel sonu sizde hic bir efekt uyandirmayacagi gibi, ne bu cocuk filmi der filmden kufrederek cikarsiniz. samuel l. jackson bu filmde mr. glass isimli esrarengiz obi wan kenobi tarzi bir karakteri canlandiriyor. camdan bir bastonu var ve kemikleri o kadar narin ki, en ufak darbede adam dagilabiliyor. hayati hastahanelerde ve yatakta gecmis. bu durumda kucuk yasta kesfettigi cizgi romanlar onun en yakin arkadasi olmus. ileriki yaslarda bu kitaplar o kadar etkisini gostermis ki, hayata cizgi roman gozuyle bakmaya baslamis. iste tam bu sirada bruce willis’in oynadigi koruma gorevlisi esrarengiz bir sekilde herkesin oldugu bir tren kazasindan cizik almadan kurtuluyor. mr. glass kendi kendine ’iste aradigim superkahraman bu’ diyor ve willis’in beynini yikamaya calisiyor. kisa sure icerisinde seyirci willis’in hayati boyunca hastalanmadigini ve inanilmaz dayanikli oldugunu ogreniyor.

filmin en kilit konusu, ki birden fazla konusu olan karanlik ve kasvetli bir film, willis gercekten super guclere sahip midir degil midir? ozellikle kucuk cocugu o kadar bu olaylardan etkilenir ki, filmin en kilit sahnesinde mutfak masasi uzerindeki silahi kapar ve babasina dogrultur. eger vuruldugunda willis olmezse, cocuga gore babasi super kahramandir.

filmin genel cercevesi su 3 sorunun cevabini aramakla geciyor. bruce bir superman midir? bruce superman ise kryptonite’i nedir (yani zayif noktasi)? ve en can alici soru, bas dusmani kimdir? filmi bitirdiginizde bu 3 sorunun da gayet tatmin edici cevaplarini bulacaksiniz. film her ne kadar cok ciddi ve karanlik yapilmissa da icinizdeki 12 yasindaki cocuga hitap edecek bir film, uyarmadi demeyin. bunun yaninda bir x-men, batman gibi bariz cizgi roman filmi degil, daha cok hitchock batman’i cekseydi nasil olurdu tarzi bir film. kesinlikle sixth sense’den film olarak kat ve kat cesur ve guzel bir film ama dedigim gibi ayni tarz anlatim soz konusu o yuzden yorgun bir gecenizde seyretmeyin misil misil uyursunuz.

ludacris
backstreet boys`un yeni albumudur. albumdeki parcalar;

1 intro
2 everything but mine
3 inconsolable
4 something that i already know
5 helpless when she smiles
6 any other way
7 one in a million
8 panic
9 you can let go
10 trouble is
11 treat me right
12 love will keep you up all night
13 unmistakable
14 unsuspecting sunday afternoon
15 downpour [bonus track]
16 in pieces [bonus track]
17 nowhere to go [bonus track]

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol