tosuncuk

bgat
sözlük yazarlarından ya basta viva zapatista’nın sürekli belli bir grubu ima ederken kullandığı sözcük. hangi mantıkla kullanıdığını ve kimleri ima ettiğini anlamamaktayım. bir de ağzında bir it lafı dolanmakta... onu da öğrenmek isteriz.
ya basta viva zapatista
ensesi kalın , giyinişinden ve hareketlerinden, sakal ya da bıyık tarzından ’’faşist bu’’ diyebileceğiniz kimi maşalar ve şovenistler için söylenmiş olan sözdür.it kelimesi de iki ayaklı hayvanlar için kullanılmaktadır, malum iti seven lafına da katlanır.
bgat
anlaşıldığı üzere fikri ve zikri birbirine uymayan değerli sözlük yazarlarını ister istemez afişe etmiş bir sözdür. zira aynı yazar sözlükteki bazı yazarlar hakkında da epey kötü anlama geldiğini anladığımız bu kelimeyi kullanıp "insana saygı" görüşünün gözler önüne sermektedir.

fikir açıklamak, savunmak güzeldir de, bir de fikir savunurken insanlardan saygı görmeye çalışmak lazımdır. bu ikisini becerebiliyorsanız, tebrik edilirsiniz. birini yapıp da diğerini beceremediniz mi, işte o zaman kötüdür.

(bkz: yapma canım yapma arkadaşım)
fastjunkie
ya basta viva zapatistanın sözlükteki milliyetçilere taktığı lakap. kendisi böyle davranarak ne tarz bir terbiye aldığını ve ne seviyede olduğunu göstermeye devam etmektedir. ben bir atatürk milliyetçisi olarak bu lafa son derece alınmakla birlikte kendisinin yavaş yavaş haddini aştığını görmekteyim. benden olmayan yanlıştır düşüncesiyle hareket ederek bir faşistten ve tenkit ettiği düşüncelerden farkı kalmamaktadır ve ne yazık ki bunu anlayacak kapasitede olduğunu sanmıyorum lakin kendisi gibi bir örnek daha yok sözlüğümüzde ve bu onun kıymetini değil basitliğini göstermekte zannımca. ben de bana ters olan düşünceye sahip olan insanlara isim takmak, kendimce eğlenmek, egomu tatmin etmek, "bak oğlum ne yazdım adamlara öhöhö" diyerek arkadaşıma okutmak, mutlu olmak isterim, fakat bunun saygısızca ve sözlük kurallarına aykırı olduğunun bilincindeyim. bu olay ne kadar daha devam edecek merak etmekle birlikte kendisinin silkinip kendisine gelmesini temenni ediyorum.
ya basta viva zapatista
öncelikle tosuncuk kelimesi sadece şahsımın kullandığı bir sözcük olmadığı gibi, sözlüğü forum tadına büründürmek -ki herkes büründürüyor ya- amacıyla kullanılan bir kelime değildir.kişinin ahlaki yapısıyla da hiç alakası bulunmamaktadır.sözlükteki her milliyetçiye takılmış bir ifade tarzı da değildir, olamaz; tosuncuk kelimesi kafatasçılık yaptığı diline ve yazılarına yansıyan kişilere özgü kullanılmaktadır.kişinin ’’ben kafatasçı değilim ama bana bunu dedin’’ tarzındaki serzenişlerinde ise önce dönüp kullandığı dildeki ifadelerine farklı bir gözle bakması gerekmektedir.
bgat
kendi gibi düşünmeyen diğer yazarları belli kelimelerle damgalamaya çalışan bir yazarımsının kullandığı kelime.

(bkz: yazarımsı )

entry numarasını vermiyorum, bu yazar, bir entrysinde de beni aynı görüşten olmadığım insanlara hakaret ettiğimle itham etmeye çalışmıştı. başka bir arkadaşıma da, bir yazarın edebi niteliğine saygı duyduğu için kendince alay edip damgalamaya çalıştığı bir entry girmişti. ama son paranoyası ise akıllara durgunluk verici. rumuzunun sonu bir aktörün soyadından alınma olduğu için mc ile biten yeni bir yazarla milliyetçi cephe arasında bir bağlantı kurup nasıl bir zihniyete sahip olduğunu ortaya koymuştur. bu yazarın ideolojik düşüncelerinin nasıl saplantılı hale geldiğinin örneği çoğaltılabilir.

tüm bu haller göz önüne alındığında, yeni gelen yazarların bile kendisiyle ilgili entrylere bakıp düşünmesi gerektiğini kavramasını diliyorum. acaba neden hep kendisi?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol