yekta kopan

0 /
stella
1968’de doğdu. öğrenim hayatı ankara’da geçti. hacettepe üniversitesi işletme bölümü’nden mezun oldu. öyküleri hayalet gemi dergisinde yayınlandı. altzine.net’de[1] internet ortamına yönelik edebiyat çalışmaları yaptı. hayvan dergisinde kısa metinler yazdı. sinema dergisi altyazı’da eleştiriler yazıyor. öykü üstüne metinler yazdığı eşik cini dergisinin aynı zamanda yayın kurulunda da bulunuyor. öyküleri, denemeleri çeşitli dergilerde, seçkilerde ve antolojilerde yayınlanıyor. radyo programcılığı ve seslendirme çalışmalarının yanı sıra ntv televizyon kanalında her gün yayınlanan kültür-sanat programı “gece gündüz”ün sunuculuğunu yapıyor.

fildişi karası, aşk mutfağından yalnızlık tarifleri ve yedi derste vicdan muhasebesi adlı öykü kitapları ve içimde kim var adlı romanı can yayınları tarafından yayınlandı. altkitap.com’da yayınlanan e-kitabı daha önce tanışmış mıydık? adını taşıyor. aşk mutfağından yalnızlık tarifleri 2002 yılında sait faik hikâye armağanına değer görüldü. kısa öykülerden oluşan son kitabı kara kedinin gölgesi 2005 sonunda yayımlandı.

kaynak:http://tr.wikipedia.org

ps: bense kendisini, daha yeni, hayır adlı yazısıyla tanıdım.
dollendiren gercekler
ramazan sebebiyle ilginc bir program sunarken basketbol sampiyonasindan dolayi programi kaldirilinca cok sinirlendigi gozlemlenmis insandir. sinirlenme yektacim basket daha onemli.
periduht
seslendirme dışında yazma konusunda da başarılı bir insan. aşk mutfağından yalnızlık tarifleri adlı kitabı çok lezizdir. 2002 sait faik hikaye armağanını kazanmıştır.

tadımlık olarak şöyle bir şeyler vereyim;

".. hep gelip geçici aşklar yaşadım. bir kadında ne arayacağımı bile bilemedim. ama daha da kötüsü, bir kadına ne verebileceğimden haberim olmadı. bir kadınla bir erkeğin arasındaki mutluluğun büyüsü neydi? her yeni ilişkimde annemle seni unutmaya çalıştım. çevremdeki mutlu ilişkilerden kopya çektim. kendimi unuttum, omzumda bir başkasının ceketiyle girdim her yeni ilişkinin kapısından. her ilişkimde bir başkasının ceketini unuttum. ben hiç arkamı dönüp gidemedim baba.." sayfa 37

ayrıca blogu içinhttp://filucusu.blogspot.com
mouscronoise
kediler güzel uyanır adlı müthiş.

özellike fil mezarlığı öyküsü müptelası olunası...

meraklıları için bir kuple;

"aldığımız bibloyı diğerlerinin yanına koymadan her zaman yaptığım gibi saçlarına sürdüm,zamanın güllesiyle dişsiz kalmış ahşap fili ."bu evdeki herşey sen koksun istiyorum dedim".
yaslibirkisarehindussedegunler
"seni özlediğimi düşündükçe, gücünü yitirmiş bir derebeyi gibi yalnız hissediyorum kendimi. sessizleşiyorum. oysa konuşmayı nasıl da sevdiğimi bilirsin. gece, en güzel uyku şarkılarını söylerken bile, susamazdım. bilsen biraz sese nasıl da ihtiyacım var. sadece biraz ses. taşıyamıyorum bu yalnızlığı, oysa nasıl da çoğul yaşıyordum seninle her şeyi. şimdi çıkıp gelsen, işte buradayım, desen. kendimi iyi hissetmem için sadece gülümsemen bile yeter. yalnız ruhların kalıplarına sıkışmış sözler yazmak istemiyorum. yedi cehennem, sekiz cennet olduğunu biliyorum. bu yüzden, sırf bu yüzden seni bekliyorum. yoruldum artık. sözlerimi ayıklayıp, onlarla çoğalmak istiyorum. gel artık, yalnızlığı sevmiyorum." diyen insan..
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol