hepimiz türküz hepimiz milliyetçiyiz

ya basta viva zapatista
’’hepinizin türk olması dert değil de iyi bok yeyip milliyetçi olmuşsunuz, hareketleriniz ve yaptıklarınız bunu kanıtlıyor, söylemenize gerek yok’’ diye cevaplanabilecek olan slogan.

edit:ki bende türkmenim.
wigwam
hrant dink’in suikastini protesto etmek için atılan hepimiz ermeniyiz sloganının, yine ve yine anlaşılmadığı ve bu ülke de hiç bir şeyin hiç bir şeye kar etmediğini anlamamızı sağlayan slogandır. ulan evet hepiniz türksünüz hepiniz milliyetçisiniz diye oluyor bu olaylar. bunu protesto etmek için de alternatif bir slogan bulunuyor. ama işte, faşizm zaten kör gözlü, sağır bir canavar olduğu için, ne duyabilir ne görebilir ne de algılayabilir.
edit: ben de türküm......
seeyouindisneyland
müslümanın iki ayrı hayatı olamaz. maddi hayatını düzenlerken başka, manevi hayatını düzenlerken de başka bir felsefeye göre davranamaz . sadece din ve ibadet konularına allah’a yönelik bir şahsi ve nefsi mesele olarak görmenin, ama siyasi, içtimai ve iktisadi meselelerde ’allah’ı işe karıştırmamak’ felsefesiyle hareket etmenin insanı iki ruhlu, iki yüzlü bir hayat anlayışına götüreceğini söylersek herhalde yalnızca gerçeği belirtmiş oluruz. müslümanın maddi ve manevi hayatında tam bir uyum ve ahenk olmalıdır."

muhsin yazıcıoğlu
spho
" hepimiz türküz " 18.08.1999 ( 7.4 ) yunan ta nea gazetesi bu başlıkla deprem acımızı bizimle paylaşmıştır. aaa niye öyle yapmışlardır? olur mu hiç öyle şey? şuraya bakın adamların milliyetçilik duygusu bile yok. yazık yazık... yazık bize...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol