en ufak arızada servis çağıran insan modeli

capt it all
şimdi efendim, her zaman başımıza gelir, bilgisayarımız, beyaz eşyalarımız, kombimiz, televizyonumuz, tesisatımız, hedemiz, hödömüz kimi zaman basit sorunlar verebilir. misal musluk contamız bozulmuş olabilir, kapı kolumuz gevşemiş olabilir, kombinin basıncı yükselmiş olabilir, hemen herkesin başına bu tip sorunlar gelebilir. işte bu insan, yani “en ufak arızada servis çağıran insan modeli” bu tip arızalarda hemen servis çağıran, hatta telefonda bas bas bağıran insan modelidir. artık inanılmaz üşengeç midir, para bok mudur, nedir ne değildir anlaşılamamıştır. lan iki dakka oynat götünü al eline tornavidayı hallet! maksimum 3 dakkalık iş! ya da kontrol et kabloları felan ya! bilmiyom etmiyom deme, en fazla 3 tane vida var, onları sökmeyi-sıkmayı mı bilmiyon? fesüphanallah ya, ben, televizyonun anten girişi çıktı diye servis çağıran insan tanıdım ya, yazıktır günahtır çevir cihazın arkasını tak o kabloyu yerine bu kadar mı zor? yok bacım parayı sokakta bulmuş bu millet.
magilkaya
kucuk arızaları buyuk arızalara ceviren insan modeli icin mantıklıdır. misal ben. sırf elektrikli aletlerden anlıyım biraz die bolumunu okuyorum ama şimdi sorun daha buyuk. komsum bozuk televizyonunu kilerde saklıyo ben yapıyım diye. bozmazsam en adiyim.
nick nicki nickince
bilinçli tüketicidir bu insanlar. zira babamla her zaman geçer aramızda bu diyalog.

- ya baba ne kasıyorsun, çağır bi tesisatçı yapsın bitsin.
+ sen kendi işine bak. elinden bi tornavida tutmak bile gelmiyor be! yarın öbür gün evleniceksin baba olacaksın. ne yapacaksın vana bozulduğunda?
- ohooo, ben önce bir evleneyim, bir baba olayım da tesisatçıyı çağırmak kolay.

evet, ben büyüyünce bilinçli tüketici olacam. param da bok gibi olacak, har vurup harman savuracağım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol