goetia

seeyouindisneyland
kral süleyman majisi 15.-16. asırda yazılmış ve british museum’de (ingiliz müzesi) bulunan birkaç el yazmasına dayanmaktadır. toplu olarak adı süleyman’ın anahtarı, ’clavicula salomonis’ olan bu yazmalar iki bölümden oluşur. birinci bölüm büyük anahtar(25) hermetic order of the golden dawn kurucularından sl macgregor mathers tarafından ingilizce’ye tercüme edildi ve ilk defa basıldı (daha önce el yazması olarak mevcuttu) . bu kitap m.ö. 10. asırda yaşamış kral süleyman tarafından yazıldığı iddia edilmekte. ancak buna macgregor-mathers dışında çok az kişi itibar etmektedir.

bilindiği gibi kral süleyman, yahudi tarihinin yegane altın çağında tahta oturuyordu, öldükten kısa bir süre sonra israil ikiye bölündü ve uzun sürgün ve dağılma dönemine girmmişti. ünlü süleyman mabedini inşa etmişse de süleyman yahudiler tarafından bir peygamber olarak değil de, bir kral olarak görülürdü. bilgeliği ile ünlü kral süleyman’da hitit kanı vardı, karısı mısır firavun’un kızıydı. güçlü bir majisyen olarak yahudi, hıristiyan ve müslüman efsanelerine adı geçmiştir. bazı metinlere bakılırsa farklı tanrılara, dinlere ve inançlara da itibar göstermekteydi.

ortaçağ avrupa’sında ’grimoire’ denilen birçok büyü reçete kitapları satılıyordu. bunlar çoğu para, şan, şöhret, mevki, aşk, şehvet, düşmana zarar vermek gibi abes konularda başarı vaat eden kara büyü kitaplarıydı. bir yandan büyücünün oruçlar ve riyazetler uygulamaları, isa, meryem anaya, azizlere, tanrıya uzun dualar, haykırışlar sunmaları ön görürken diğer yandan çelişkili olarak şeytan, ifritler ve cinler ordusu çağrılıp büyücünün en nefsi isteklerini yerine getirmek üzerine celp ve çağrılar uygulanıyordu. grimoire’lar satmak üzere düzenlenmişti ve oradan buradan alıntılar yapılır tahrifatlar uygulanıp çarpıtılıyordu. yazarları tanınmış kişilere, papalara, peygamberlere addediliyordu. ancak her ne kadar grimoire’ler zaman zaman süleyman’ın anahtarından alıntılar yapmışsalar, süleyman’ın anahtarı bu sınıflandırmaya girmiyor. menşei ne olursa olsun, kutsal metinleri andıran yetkin ve zengin bir dilde yazılmış ve yahudi kökenlidir. hıristiyan unsuru yoktur. m.s. birinci asır yahudi tarihi yazarı josephus, süleyman’ın yazdığı ve çeşitli varlıkları çağırmak için reçeteler içeren bir kitaptan söz eder. ancak ’süleyman’ın anahtarı’ daha yakın bir tarihte yazıldığı inanılmaktadır.

yine de bu kitapta majisyen için ön görülen dualar, uzun riyazetler, oruçlar ve talimatlar açısından modern majisyenler tarafından çağrılan şer varlıklara kıyasla daha ürkütücü gelmiş olmalıdır ki pek rağbet görmemiştir. süleyman kitaplar arasında ikinci seriyi ve beş kitaptan oluşturan ’legemeton’, modern majisyenler tarafından daha rağbet görmüştür. özellikle birinci kitabı ’goetia - kral süleyman’ın küçük anahtarı’ (26) (goetia, go-eyşia olarak telaffuz edilir) ve ’armadel’ (27) kitapı. goetia majisi üzerinde majisyen aleister crowley bazı denemeler yapmışsa da pek başarı sağladığı söylenemez. kral süleyman’a addedilen kitaplar gibi orta çağı grimoire’lar genelde modern majisyenler tarafından tehlikeli ve uzak durulması gereken uygulamalar olarak görülür. bu yazımızda yer almalarının sebebi bazı güncel yeni çalışmalarda adapte edilmeleridir
revenant
polonyalı black/death metal grubudur.1996’da kurulmuş,2001’de faaliyetlerini dondurmuşlardır.fakat dağılmamışlardır.aslında çoğul eki kullanmak anlamsız çünkü bu grup tek kişiliktir.kayıtlarda ve konserlerde eşlik edenlerde vardır fakat bu egoist insan her yerde tek tabanca takılmak istemektedir.en büyük dileği ahtapot olmaktır kanımca.herşeyi kendi yapmak ister.davulu,bassı,gitarı hepsini aynı anda bu eleman çalmak istemektedir fakat bu imkansızdır.satanizm,esrarengizlik ve anti-christ parça sözleri bu elemanı daha iyi tanımamız için yeterlidir.ama işini iyi yapmaktadır.güzel albümler çıkarmaktadır.

grubun kendisi:

rev nashat-tchort (sadece vokal/bass)


eskiden eşlik edenler:

jacek melnicki - gitar,keyboard
mittloff - davul
grg - gitar
darek z.aka hellrizer - davul
paul z. - gitar

albümleri:

enthroned upon dark skies (demo)
wolfthorn (ep)
thy infinate darkness (demo)
mare tenebrarum
hail satan



http://www.goetia.metal.pl/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol