renee zellweğer

reddy
jerry maguire filminde de rol almistir kendisi.oscarli,altin kureli,iyi bi oyuncudur.guzel bir oyuncudur.ayrica bridget jones’un gunlugu ve devami olan mantigin siniri filmleri icin kilo almistir,kilo alip verir bayaa iradelidir.
pixie
bridget jones diary 1 icin 10 kilo, bridget jones diary 2 icinse 15 kilo almis ve kilo basina 2 milyon dolar ucretlendirilmis aktor.
lahrivus
doğum: 25 nisan 1969. teksas, amerika.

lakabı: zelly

aile: isviçreli bir anne ile norveçli bir babanın iki çocuğundan biri. andrew adlı bir erkek kardeşi var.

eğitim: tv ve sinema üzerine eğitim aldığı teksas üniversitesinden 1991 yılında mezun oldu.

okul: okulda çok sosyal bir öğrenci olan zellweger ponpon kızlık ve jimnastiğin yanında drama klübünde oyunculuk yaptı. o zamanki öğretmeni rachel smith şu anki başarısının onu şaşırtmadığını söylüyor.

başlangıç: zellweger üniversiteyi bitirdikten sonra reklam filmleri ve küçük bütçeli filmler için deneme çekimlerine katılmaya başladı. sonunda filmlerde küçük roller kapmayı başardı.

çıkışı: tom cruise’un başrolünde oynadığı "jerry maguire"da herkesi şaşırtarak cruise’u bile gölgede bıraktı ve filmin de başarı kazanmasıyla büyük bir hayran kitlesine ulaştı.

biliyor musunuz?: kendisini insanların çok sık şekilde şarkıcı jewel ile karıştırdıklarını söylüyor.

bunu biliyor musunuz?: norveçli babasından gelen zellweger soyadını, hollywood tarzı daha rahat söylenen ve akılda kalan bir başkasıyla değiştirme tekliflerini kabul etmedi.

söz: “çok garip, çünkü hiç zaman ’günün birinde oyuncu olacağım’ diye karar vermedim. ama hayatımda bir karar verme aşamasına geldiğim anda bu işi yapmaya başlamıştım. kendime bir amaç belirlemedim. kendimi akışa bırakacağım ve neler olacağını göreceğiz."
sinemafanatik.com’dan alintidir

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol