aşkın omru uc yildir

darth sidious
askin bilimsel arastirmasi sonucu ortaya cikan, ask baslangicinda salgilanan hormonlarin ki bize asik oldugumuz hissini veren seyler bunlardir,yaklasik uc boyunca salgilandigini ve uc yil sonra bu hormonlarin salgilanmasinin bittigini anlatan arastirmayi yayinlayan kitabin adidir. beden daha fazla bu yipratici degisime dayanamaz zaten. daha sonra bu hormonlarin yerinin dinginlik veren digerlerine birakir ki bu da sevgidir. aslolan da osur zaten. sonsuza kadar suren ask sevgiye donendir. gerisi ise magazin aski ve hikayedir.
smart
frederic beigbeder’in kitabinin adi olup arastirmalar da yapilarak kesin olmasada buyuk oranla dogrulugu kanitlanmis bir hipotezdir.isin ilginc yaniysa pilatonik oldugunda bir omur surme olasiligi oldukca yuksektir askin.buda insan olgunun elindekinin kiymetini bilmediginin bir kaniti,ustelik teori olmaya aday bir yargi.
queen
kurban adli grubun yalan isimli sarkisini hayat felsefesi haline getirmis insanlara ’vay be biz 3 gunluk eglence derken adam 3 yil surer diyor ama abartyor.’ dedirten hipotez ve ayni isimli kitap.
angelus
turden ture degiskenlik göstermekte olan bir onermedir; insanlarda uc yil olan askin omru, sivrisineklerde bir bucuk sene, kaktuslerde yedi ay, tek hucreli canlilarda ise bir hafta iki gun oldugu gozlenmistir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol