felsefe ile bilimin benzer özellikleri

myysteriouss
sözde benzer özelliklerden eleştirelliğe bakarsak yere düşen nesnelere de inanmamız eleştirmemiz gerekirdi, yani ’ hayır bu kalem yere düşmedi ’ dememiz gerek..yerçekimi kanunu ne lan? hatta..
purkinje
thales’in "her şey sudur" diyen bir filozof ve matematikteki benzerlik bağıntısını bulan bir bilim adamı oluşu, felsefede kanıt olmaması bilimde ise olmasının, benzerliklerini zerre kadara indirgeyemeyeceğine bir örnektir. ayrıca biyoloji de bir bilimdir ama kanıtlar çok azdır, çoğu şey teoridir hala. biyoloji kanıt peşindedir evet, ama sokrates de "bilgi doğuştandır"ı kanıtlama peşindedir. dolayısıyla fark kanıt peşinde olmak/olmamak değil, subjektif/objektif olmaktır olsa olsa.
su hayat bitsede gitsek
bu benzerlikler felsefenın sıyasi ve inanc ile ilgili olan yanına destek olsun hatta babası olsun diye bilimi kullanmak ile saglanacak ozellikler degildir.zaten yoktur.felsefe bir dusunce disiplini degildir hatırlatırım. zaten.sırf bu sebebten hepimizin bildigi gibi cok defa ara gecis fosilleri bulunur am sonra yalan olur bunlar,harun yahya bilim tarihini degistirir falan bu bilim degildir.kendince bakmaktır.siyasette zaten odur.tapınak kenarında oturan sokrates tanrılarada ınanır bilgi dogdugun andan da gelir der bunun gercek olup olmaması ’dikkat ediyoruz gercekligi sorgulayan bilim oluyormus demekki’bilim ile iredelenir.mesela evrım teorisi bilimden haric sosyalist siyası goruslu bir insanın savundugu bir inanc ugruna ortaya atılmamıs bilimsel bir arastırma sonucu ortyaya cıkan teoridir.’teori’ de bılımin’herkes sucu kanıtlanana kadar masundur’halidir.hayal kurmaz,felsefe herseyi hic te sayar madde den ote birsey yok ta der ama bilim demek arastırır,planlar deneyimler bu bilimdir.,felsefe ile ilgili olarak herkesin bildigi gibi felsefe atesın yaktıgını bildigi halde elini atese sokmaktır denır.(bilen bilmeyene anlatsın)bilim neden acaba normal bir insanı yakan ates hint fakirini yakmıyor diye dusunur.bilim oturup vaaz vermez.catır catır catır calısır.hayatın anlamı ne diye dormaz hayatın baslangıcı nasıl oldu diye sorar.bilim erdem pesinde kosmaz,gerceklerin pesinde kosar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol