zeki demirkubuz

alkazar
1 ekim 1964 isparta dogumlu en buyuk cikisini masumiyet filmi ile yapmis son zamanlardaki genc yonetmenlerden en basarili olanlarindan biri.sinemaya zeki okten’in asistanligini yaparak baslamistir ve adi surekli en iyi turkiyeli yonetmenler arasinda nuri bilge ceylan’la birlikte anilmaktadir.
(bkz: c blok)
(bkz: masumiyet)
(bkz: ucuncu sayfa)
(bkz: yazgi)
(bkz: itiraf)
(bkz: bekleme odasi)
photographer
şu sıra sık sık beyoğlunda gezen yonetmen hasta beşiktaşlı..2.filmi masumiyetin devamını çekmeyi düşünen dostoyevski aşığı tarkovski hayranı yüce insan...
bok bocegi
bir yönetmen olarak çok başarılı olan fakat oyunculuktan vazgeçmesi gereken şahıs.. sadece başka oyuncuları yönetip kendisi oynamazsa çok daha güzel şeyler çıkartmaktadır ortaya..
cyranonunburnu
albert camus’nun yabancı isimli eserini yazgı filmiyle sinemaya çok başarılı uyarlamış yönetmen. beni en etkileyen özelliği ise sıkı sıkıya tutunduğu gerçekçiliğidir. bu ilkeyi hayata geçirişi ise senaryosunun mantıklı ya da tutarlı oluşunun yanı sıra çok daha basit bir ayrıntıyla olmuştur.özellikle yazgı ve itiraf isimli filmlerde hiç bir şekilde müzik kullanmamış filmlerinin fonuna herkesin aşina olduğu ev içi ve ev dışı gürültüleri oturtmuştur. kapı gıçırtısı, korna sesi, üst daireden gelen müzik sesi vb. müstesna ve mütevazı bir yönetmenimizdir.
paralaks
kimilerince filmleri çok ağır ve hatta bunalım olarak görülebilir.oysa o sadece gerçekleri anlatır,evet oldukça gerçekçidir.sanki bizim yüzümüze o tokatı zeki demirkubuz değil de hayat atmaktadır.kendi adıma en sevmediğim filmi c blok olmakla birlikte yazgı’da zirveyi aşmış insandır

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol