pes oynarken dellenip santradan gole gitme çabası

addicted to pain
sadece pro evolution soccer müptelalarının bildiği,gol yiyince kendine yediremeyip "zikerüüüm huleeeynn" edalarıyla santradan kaptığı ilk adamla karşı kaleye saldırması durumudur.genelde hüsranla sonuçlanır ama tüm adamları dizip de topu ağlara takınca da tadından yinmez.orası da ayrı mesele.
kenz
adriano ile yapılması daha kolay olan ve adrianonun sol ayağınla topu sağ köşeye insanı deli eden süper bir çaba
passive
eskiden mahalle maçlarında 3-5 gol yiyen takımdan en iri yarı olanın çıkıp ’’hadi beyler bu kadar avans yeter başlıyoruz’’ der ve santrayla topu alır almaz bir kişiyi şansa çalımlar ikinci kişide topu kaptırırdı.işte bu olay da ona benzer.top hadi başlayalım dercesine alınır 1 kişi çalımlanır ve akabinde kaptırılır pes öylesine bir oyundur ki bizlere mahalle maçlarını hatırlatıp çocukluğumuza götürmüştür.

(bkz: pes fifayı döver)
sepulturk
fütursuzca yapılan hareketler listesine en tepeden girebilecek kadar dengesiz olaydır. karşınızdakinin ya 4 kırmızı kart görmüş olması lazım ya da gamepadi bomba filan zannediyo olması lazım. kaldı ki bilgisayara karşı atmak zaten imkansızdır. peste daha frikikten gol atamayanların ise bu işe hiç kalkışmaması gerekir, otomatik yapay zeka çarpar. ama becerildiğinde tam bir sevinç silsilesidir o golden sonra 10-1 yenilseniz bile koymaz çünkü önemli olan skor değil sizin attığınız gol olur.
van ness
özellikle kritik bir dakikada yenilen golden sonra dellenip çullanma hareketi. inanılmaz zordur ve çok iyi bir takımla çok zayıf bir takıma karşı oynamanız da gerekir.
alchoburn
pes’in ilk versiyonlarından beri denediğim, zaman zaman başarılı da olduğum eylem...

oynayan adem evladının haksız(!) yedği gol sonrası dellenip, ’yeter uleayn siz kimsiniz olm’ diyerekten çalım üstüne çalım atması hadisesidir...nasılsa o gazla gol atıldığında öyle bir rahatlama çöker ki insana,iki gol daha yiyebilecek kıvama gelirsiniz.
sepulturk
arsenal’a karşı oynanıyorsa eğer rakibiniz savunma üzerinde hiç bir oynama yapmadıysa defansın ortasının sağına doğru giderseniz muavvak olabileceğiniz eylem. ceza sahasına girmeden şutu çekmek gerekmektedir.
schumi
her ne kadar frikikten gol atmak beni çok uğraştırdıysa da dellenip santradan gol atmak pek çok vuku bulmuş bir hadisedir. özellikle balıktan bir gol yedikten sonra ve "hıaaaaa" efektiyle hareket ederseniz, bir de ileriye doğru koştuğunuz eleman rooney ise, bu golü gerçekleştirmek pek de imkansız değildir.
maliyeci
"şu ana kadar bilerek oynamamıştım ulan" deyip allah allah nidalarıyla saldırılır.henry ile bu işi daha kolay yapabilirsiniz ama yine de çok zordur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol