türbanini da al git

beyaz komur
verdiği cevaplarla hem kendi kişiliğini hem de taşımış olduğu türkiye cumhuriyeti başbakanı ünvanı yüzünden türkiye’yi küçük düşüren; çoğu zaman kim olduğunu ve nerde olduğunu düşünmeden konuşan recep tayyip erdoğan’a, mustafa kemal atatürk’ün kurmuş olduğu laik türkiye cumhuriyeti’nin, özgür vatandaşlarının verdiği cevap.
sahmeran
neden herşeyin ucunu köşesini kenarını...türbana bağlamak zorundaymışız gibi bir durum var anlayamıyorum...ayrıca türban birilerine bağlı birşey mi ki birileri mi getirmiş ki giderken alıp götürmesini dileyelim...o lafı türban mı söyletti ki onuda işim içine katalım...konuun neresinde türban var ki mevzu buraya geldi...rahatsoz olunan şey o çirkin söylemse eğer neden sadece ona yönelmiyoruz da illa araya türbanı sıkıştırıyoruz...
mebs
atatürk’ün eşi latife hanımın da taktığı, ilk meclisin de sarıklı cübbeli kişilerin dualarıyla birlikte açıldığında herhangi bir sorun olmayan ancak kendini nasıl tarif edeceğini bilemeyen ve sıkıştıklarında ağızlarına sakız gibi doladıkları bir laf.bu lafın arkasından öcü gibi gördükleri şeriatın kahrolması söylemleri gelir genelde.
şu da bir gerçektir ki bu zamana kadar bu türbanlı,muhafazakar ailelerin rejimi tehlikeye sokacak, insanların hayatlarına kast edecek herhangi bir olay yaşatmamışlar, bunun yanında istiklal savaşında da en ön saflarda yer alan bu muhafazakar ve dini bütün insanlar şu anda da evlatlarını ülkenin terör belasından kurtulması için şehit vermekten gurur ve onur duymakta, bu ülkenin dolayısıyla hiç ayrım yapmadan 70 milyon tüm ülke insanının huzur ve rahatını sağlamak için gözlerini kırpmadan bu görevi yerine getirmektedirler.
anlıyacağınız bu ülkede rejim tehlikesinden çok ülkenin bölünüp parçalanma,sınıflara ayrılma tehlikesi vardır.bu oyuna gelinmemesinde fayda vardır demek doğru olur herhalde...
sahmeran
ibadet gizlidir evet gizli olmalıdır ama islam dininin gereklerinden biri olan örtü gibi bazı gereklilikler kişinin günlük yaşantısına yansır bunu kabul edip etmemk de sadece kişiyi bağlar...türban ve de onu kullananlar yüzünden rejim de sallanmaz laiklk de tehlikeye girmez...zira bu ülkenin temellerinde inancını tam anlamıyla yaşayan insanların imamların, öğretmenlerin,örtüsünü namusunu ayaklar altına aldırmaktansa ölmeyi tercih edenlerin...kanlarının olduğunu hatırltırsak sanırım türbanı, örtüyü öcü sananların azda olsa içi rahatlayacaktır...bence artık birbirimizle uğraşıcağımıza esas tehlikelere arkamızı dönme aptallığından vazgeçeleim...
wish you were beer
inanç da ibadet de gizlidir evet. ve kimse kimsenin ne kadar dindar olduğunu bilemez. türban dini bir sembol değildir, belki zamanında siyasi olarak kullanılmasa biz buna inanabilirdik, bu samimiyeti görebilirdik. ama kimse saf değil. ayrıca bu ülkede türbanını takmak isteyen evet takar. tek yapılmayacak şey, kamu alanına girmektir. kamu görevlisi dediğimiz birey bütün insanlara eşit yakınlıkta ve eşit uzaklıkta durmalıdır. türban takamayacakları gibi, taraftarvari forma da giyemezler, görünebilecek şekilde haç da taşıyamazlar. devlet görevlisi tarafsızdır. anlamak istemeyen, bundan art niyet arayanlar buyursun arasınlar. ve ben şahsi olarak türbanı siyasi, başörtüsünü dini bir simge olarak görüyorum naçizane. kimse kimsenin iyi niyetini süistimal edemez, bunun bedeli ağır olur.
türkiye cumhuriyeti laik demokratik sosyal bir hukuk devletidir. ayrıca bir cumhurüyet devletinin dini olamaz.
sahmeran
türbanın ne olduğunun manasını, gereğine inanan biri için anlamını, çoğu insanın kavrayamadığını fark etmek çok üzücü...türban yerine göre tak ,yerine göre çıkara uygun bişey değildir...haç gibi aksesuar ve sadece bir simge olmaktan çok bir görevi yerine getirmede yardımcı olan bir araçtır...amaç örtünmektir ...daha açık bir tabirle inanç gereği belirlenmiş yerlerin mahrem olan kişilerce görülmesini engellemektir..bu bağlamda bu işin kamusu, sokağı, bilmemnesi yoktur..ayrıca bu iyi niyetli yasağımız sadece kamuya el atıyor sanmak aldanmaktır...bunun bir çok örneği vardır...kimsenin ülkenin ortak değerlerinin arkasından insanların inançlarıyla oynamaya hakkı yoktur...
wish you were beer
modern türk kadınını temsil edebilecek bir kadın görüntüsüyle asla bağdaştıramadığım bir sembol. dindar kitle diye adlandırdığımız, islamın sadece bir din değil bir hayat tarzı olduğunu savunanlar, sanırım şeriat kanunlarının gelmesini, islam hukukunu, islami yaşam tarzını savunarak türkiye cumhuriyeti ni bir iran modeli yapma düşüncesindeler. onların adına üzüntü bile duymuyorum, keza ben modern türkiyeyi, çağdaş türk kadınını böyle tasvir edemiyorum. onlar için acı da olsa bu ülke sahipsiz değil. ayrıca laik olanlar da dinsiz değil. din kimsenin tekelinde değildir, olamaz.
wish you were beer
beş yaşındaki çocukların kafalarını sıkı sıkı sarıp, mutluluk neşe gibi şarkılar yerine ölüm üzerine yazılmış ilahilerle büyüten, bayramlarını bir neşe içinde değil, bir hüzün güruhu içinde kutlayamamalarını sağlayan bu zihniyete aşina değiliz. biz böyle büyümedik. bizim zamanımızda fener alayları olurdu, neşeli ümitli şarkılar söylerdik. biz mi yanlış büyütüldük demek istediğimdir. o beş yaşındaki kızın başındaki türbanı al da öyle git demek istediğimdir.
nopanic
öcü olan türban değil,onu kullananlardır.sadece ve sadece vicdani meselelerden kapanmış bir insana da saygı duyulmalıdır.tayipcimiyim?işte cevap (bkz: #529642) ve (bkz: #529663)
seeyouindisneyland
gidecekler.
gidecekler.
geldikleri gibi gidecekler bu molla takımı.
kimsenin şüphesi olmasın.
sıkmabaşlar,ninja kaplumbağalar,beter böcekler hepsi onlardan tiksindiğimizi anlayacaklar , ve gidecekler.
1999 depreminden sonraki marmara ünviersitesindeki türban eyleminde açılan pankartı nasıl unutturacaklar bana.
"7,4 yetmedi mi"

bu ülke sizden ve sizin gibi arap kırmalarından nefret ediyor.
niyeti ciddiye bindirirseniz sayımızı tahmin dahi edemezsiniz örümcek kafalı homo erectus’lar.
sahmeran
nedir bu tahammülsüzlük, nefret ne demektir... insanın insandan nefret etmesi bukadar kolay mıdır ve nihayet başardılar mı ..bukadar çabuk mu birbirimizden nefret eder hale getirdiller bizi.. yazık çok yazık...bu topraklar farklı ırktan farklı inançtan bir çok milleti bir arada dostça barındırmrış yüzyıllar boyu şimdi ne oldu ki sen şusun ben buyum mhabbetini nefrete kadar getirdik...8 9 yaşında çocuklara yeni doğmuş bebeklere bu gün neler yapılıyor...o bahsettiğimiz kafaları örtülen çocuklar onlara gelince sadece uçlardan örnek onlar..
yapmayalaım allah aşkına bizi bukadar kolay yemelerine izin vererek daha da komik olmayalım...
jean valjean
türban sosyal hayatta kabul görebilecek bir simge olmasıyla beraber siyasi alanda simge edilip kullanılamaz. eğer siyasi ve kamusal alanda bir şekilde kullanmaya teşebbüs etmiş ya da edecek insanlar varsa onlara söylenecek en güzel sözdür bu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol