ş yerine dolar işareti kullanmak

bgat
v yerine w kullanmak eyleminde olduğu gibi, anlaşılamayan başka bir davranış biçimi de budur. klavyesinde ş harfi olmayan kişileri anlıyoruz tabii ki... ancak türkçe karakterlerin eksiksiz bulunduğu bir klavyeye sahip olup diğer tüm türkçe karakterleri kullanırken sadece ş harfini dolar işareti olarak kullanmak tuhaf görünüyor. sanırsak ekşi sözlük’ten asimile olmuş bir davranış çeşididir ya da sms kültürü... ne gerek vardır ki, klavyede güzelim ş harfi dururken alt gr ve 4 tuşuna birlikte basmakla uğraşmanın alemi nedir..
independence
her sikin ek$i sozluk’ten alinmi$casina bakmanin zevk oldugu bir dunyada ya$amaktan oturu duydugum sikintidan dem vurarak ba$lamak istedim bu entryme.yakinda gune$in dogmasi da ek$i sozluk’ten bilinirse hic $a$irmam.

(bkz: sevgili gunluk)

oncelikle eger ki bir insanyavrusu dur durak demeden bir $ekilde sabah ak$am kodlar icerisinde bogu$uyorsa, o ki$inin turkce karakter kullanabilmek gibi bir luksu yoktur.kaldi ki klavyesinde bulunan harflerin tumu sirf ibneligine turkce karakter bile olsa yine de bunlari kullanamaz.zira allahin gavuru kodlama sistemini yaparken turkce karakterleri cok da sikine takmami$, tum karakterleri ingilizce harf duzlemine gore olu$turmu$tur.dememi$tir ki "yarin oteki gun turkiye’den de birileri cikar kod yazar, ayip olmasin cocuklara $u kodlarin icerisine turkce karakter de ekleyeyim".

bu durumla dogru orantili olarak da son derece hizli yazi yazmak gibi bir zaruret icerisinde olan kodir ki$isi ister istemez turkce karakter kullanmamaya ali$agelmi$ ve bunu da internetin tum safhalarina yaymak zorunda kalmi$tir.bu sebeptendir ki klavyesinde aslinda gayetle de var olan "ş" harfini kullanamamakta, yerine iki tu$ kombinasyonu yardimi ile olu$turukan ve sadece cumlelerinin daha anla$ilir olabilmesi icin $ i$aretini kullanmaktadir.zira bu ki$i icin "şık" kelimesini yazmak "sik" kelimesini yazmakla ayni $ekilde olacaktir ve ki$i okuyucuya olan saygisindan oturu "sik" yerine "$ik" i tercih etmi$tir.

ama tabi aslinda bu soylenilenlerin hepsi koskoca birer yalandir ve asil amac ek$i sozluk’te ssg tarafindan yapilan bir $eye ozenmek ve taklit etmektir.

gokten uc elma du$er, ucunun de a.k.
apple
özellikle irc ortaminda "ş" yerine kullanılan "$" işaretinin (çoğu script de bu şekilde tanımlanır) sözlükte de içinde ş barındıran kelimelerde kullanılması işlemidir.

yeri gelince "ingilizce kelimelerle süslü cümleler kurmayalim" diyenlerin bile bu konu da başı çektiği görülmektedir.
myysteriouss
kişinin kendi tercihidir beni ilgilendirmez ama babam da yapsa benim gözümde bir entryi itici yapan eylemdir. 2 kere kullanayım dediğim oldu nasılmış diye, belki rastlarım onlara ama kendi entryme öeahh dedim be yahu. başka bir gözle okuyorum bilmiyorum neden ama gerçekten sevmiyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol