30 aralık 2006 saddam hüseyin in idamı

0 /
ser um
idam kararinin iptal edilme ihtimaline karsi beklenmeden gerceklestirilen olay. belki olumu haketmisti ama yargilanmasi ve idami bu sekilde olmamaliydi ustelik muslumanlar icin kutsal bir gunde. sanki onu idama mahkum edenler daha masummus gibi. halk yakalayip linc etse daha insancil olurdu.
sepulturk
kukla bir mahkeme tarafından karar alınan ve kukla bir devlet tarafından gerçekleştirilen kukla idam. bir insanın suçu o veya bu şekilde tartışılabilr ama idam cezasının artık uygulanmadığı avrupa’nın yanında amerikanın ne kadar kendine müslüman oldugu bir kez daha ortaya çıkmıştır.
idam bir şekilde gerçekleştirilmiştir bunun üzerine bir ton komplo teorisi bizi beklemektedir, yok kuklaydı o asılan, yok aslında idam filan olmadı herşey bir kurguydu filan. idam gerçekte oldu veyahutta olmadı, olan bir şey varsa o da zaten iç savaş olan bir ülkede şiiler ve sunnilerin artık daha kanlı çatışmalara gireceği.
ayrıca idamla ilgili olarak küçük bir not daha, amerika’nın bu yaptığı ego tatmininden başka bir şey değildir. zira kurban bayramına bir gün kalmıştır ve müslüman bir insana bu tadı yaşatmamıştır. ama unutmamak gerekir ki;
(bkz: senden büyük allah var)
angelus
öyle amerika nın dediği gibi infazın gerçekleşmesine müteakip demokrası ve özgürlüğün ırak semalarına gelmediği bir olaydır. peki bu durumda bu idama ne gerek vardır, niçin yapılmıştır derin derin düşündürür şahsımı.
angelus
amerika nın yazmış olduğu senaryonun sürpriz olmayan finalidir. zannediyorum bu oyun neticesinde tüm oscarları silip süpürecektir.
bgat
abd’nin dünya üzerindeki taşlarla dilediği gibi oynayabilmesi ve bu duruma hiç bir devlet ya da birleşmiş milletler’in ses çıkaramaması sonucunda, sözde barış ve demokrasi getireceğiz diye girdikleri ülkeleri işgalleri sonucu, bu ülkelerin eski diktatör devlet adamlarını yine kafasına göre yargılaması sonucu gerçekleşmiş hadise. bu kararın aylar öncesinde alındığını zaten biliyoruz. infaz, mahkemenin yapıldığı abd topraklarında kaçınılmazdı. peki bu idam uygulanamsından sonra dünya üzerinde ne değişecek? abd bu sonuçla dünya üzerinde bir demokrasi hareketi gerçekleştirdiklerini mi düşünecek? hiç sanmıyorum. aslında burada verilen gizli mesaj abd’nin sergilediği güç gösterisidir. kendisinden daha fazla sözü geçen hiçbir ülke ya da ülkelerin oluşturduğu kurumların bulunmadığı, tüm önemli kararları kendi düşüncesine göre alıp uygulayabileceklerinin gösterisi sergilenmiştir. bu halde, abd’ye karşı hissedilen antipatik düşünceler daha da kuvvetlenecektir tabii. abd’nin nasıl bir düşünce yapısına sahip olduğunun anlaşılabilmesi için bu gibi bazı olayları az da olsa irdelemek yeterlidir.
karpuzz
şu anda tv’lerde son dakika ibaresi ile, ilk görüntüleri yayınlanılan infaz.
soyleyecek söz bulamamanın yanısıra bir şey hissedemiyor olmak da yalnızca bana ait bir durum değil sanırsam. lanetlemek gerekir muhakkak ama kimi bilemedim.
’hemen öldü, boynu kırıldı’ gibi cümleler de geçmekte. sabah ezanına denk gelen bir saat aralığında palto, yüzüne takılmasını istemediği siyah kaşkol, kelepçesi, ipin boynuna geçirilişi, bariz bir şekilde saddam’ın dua edişi, basık, izbe kısa tavanlı bir yer, alttan açılacak tramp. binlerce canlığı katletmiş yaşlı bir adamın veyahut onun bir dublorünün ve etrafındaki cellatların görüntüleri.
sanırım abd dünyanın bunu bi film sahnesi, bir başarı öyküsü, belgesel niteliğinde algılamasını istiyor. müslümanlara bayram hediyesi verdiğini sanıyor. ne olursa olsun böyle bir günde böyle görüntüler dağıtılmaz dünyaya. bizzat siyaset öğrencisiyim ve şeffaflıktan yanayım. bütün o stratejilerden, komplolardan ivik diviklerden de haberdarım lakin şu görüntüler sabah sabah verilirse söyleyebileceğim tek şey senden büyük allah var.
rhapsody
türkiye saati ile saat 4.55 te bağdat ta gerçekleştirilen idamdır.şii katliamı için vermiş olduğu karardan suçlu bulunmuştur.idam kararı temyizde de onaylanınca infaz temyiz kararından sadece 4 gün sonra gerçekleştirilmiştir...
rhapsody
devrik lider saddam hüseyin in infazı sırasında amerikalı hiç kimsenin olmadığı bildirilmiştir.infaz sırasında elinde tuttuğu kuran ı ismi açıklanmayan birine verilmesini istemiştir.infazın kısa sürdüğü söyleniyor.binlerce insanın katilinin ölümü çok kısa sürmüş.öldüğü görüldükten sonra orada bulunan kimi insanlar sevinmişlerdir..
ya basta viva zapatista
adil yargılanmanın olmadığı bir yargılama aşaması sonucunda gerçekleşen ve kim olursa olsun idamın meşru olamayacağını bizlere bir kez daha hatırlatan amerikan tarzı liberal demokrasinin uygulaması.cezası varsa hapis yatarak çekmesi gerekirken kapitalizmin efendileri tarafından idam edilen saddam hüseyin belki insanları biraz aydınlatır.hangi konuda mı? abd’ye zamanında bel bağalayarak siyeset yapıp savaş vermenin gün gelince sizi de yutacağı dersini.
karpuzz
tepki saddam’a bush’a planlarına it dalaşına değil. bu görüntülere.

http://www.internethaber.com/images/news/24317.jpg
ya basta viva zapatista
türkiye’nin ’’ırak’ın içişleri karışamayız’’ şeklinde pasif ve abd yanlısı politikası nedeniyle kınayamayacağı olaydır aynı zamanda.insan hakları örgütlerinin ’’herkesin idamına karşı olmalısınız ve bunu önleyecek girişimlerde bulunmalısınız’’ demesine rağmen tc dışişleri olayı izlemekle yetinmiştir.
fastjunkie
üzüldüm gerçekten üzüldüm, bir lider ne olursa olsun bu şekilde öldürülmemeli. keşke sığınağında bombalanıp ölseydi diyorum. böyle bir idam olamaz. herşeyden önce savaş suçlusu kurşuna dizilir. herşeyi onur kırıcı bir şekilde afişe ettiler, koyun keser gibi bir idamdı üstelik ellerinde de tutulur birşey olmadan. 140 kişiyi öldürdü diyerek idama çarptırmak, bush un yanında ne kadar havada kalan bir idam at hapse ömür boyu kalsın orada. gerçekten acıdım ben adama.
yediği bokları şunları bunları bi kenara koyalım, tabiki saddam hüseyin sütten çıkmış akkaşık değil. fakat apo teroristini asmayın asmayın diyenler bir devlet liderini sırf ideolojilerine engel olduğundan dolayı afişe ederek ırak halkıyla dalga geçer gibi astılar. sonrada neymiş hür ırak ın hür mahkemesinde hür alınan bir kararmış bu. kim inanır buna. ancak ırak halkı inanır. hamur insanlardan oluşan ırak halkı, şimdi çok özgürüz diye sevinsinler, umarım bush un da göt kanatları birbirine vuruyordum şimdi, ama sevinci pek uzun sürmeyecek gibime geliyor, bundan sonra neler olacak hep birlikte şahit olacağız.
ozee
saddam ceza alması gerektiğine dibine kadar inandığım fakat bir devlet liderinin idam edilmemesi gerektiğini savunduğum tamamen amerika güdümüyle yapılmış hadise,saddam’ın yargılanması ve bu sürecide ayrı bir elim,saçma olaydı.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol