yerleşim yerinin üniversiteye etkisi

mad
x. abii daha gelmedikmi ya
y. dur olm metrodan incez otobüse bincez daha
x. ohaa a.q ankara dışındamı lam okul..söleseydin ben eskişehirden gelirken ankaranın girişinde inerdiim abi..
yenimelek
şöyle bir etkidir efendim;

bahçelievlerde oturan biri olarak haftanın 3-4 günü istanbulun diğer bir ucundaki anadolu hisarına gitmek için, trafiği de göz önünde bulundurarak dersin başlamasına 2 saat kala evden çıkmak.
denemeler
üniversite köklü,idealist bir yapıda ise bulunduğu şehri de olumlu yönde etkileyecek vebölgenin kültürel anlamda da kalkınmasını sağlayacaktır. olması gerekende budur. ama lise eğitiminden farkı olmayan ,"her köyde üniversite" haline dönüşmüş yurdum yüksek öğretim sistemi ile tam tersi olmakta, üniversiteye gelen öğrenciler bulundukları bölgenin kültürünün etkisinde kalarak, apayrı bir kişilik kazanmış olarak evlerine dönmektedirler. üniversite eğitimi kişilerin ufkunu açan, bakış açısını değiştiren bir özellik taşıması lazımken, daha doğmatik ,daha basit bir üniversite mezunu grubuyla karşı karşıya kalıveririz.
sepulturk
ufak şehirlerdeki üniversite öğrencilerinin başa bela açabilecek kadar çok çok ağır konuşabileceği bu yüzden susmaları gereken başlık.
distant relative
yerleşim yeri üniversiteyi etkilemez olsa olsa sınavlardaki başarı eğrisini (bkz: curve) etkiler bunca zaman kartal’dan rumeli hisarüstü’ne gidip dönmem 4 saati geçerken umarım sınavlarda curve’ü geçtim yuppi diyen arkadaşlar benim gibi emekçilerin o curve de etikisi olduğunu unutmasınlar hatta benim kaza oruçlarımı onlar tutsunlar...herşey karşılıklı abi

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol