kimyon

urban f
1 . maydanozgillerden, 50 cm kadar yükseklikte, beyaz veya pembe çiçekli, bir yıllık, güzel kokulu ve otsu bir bitki (cuminum cyminum).
2 . bu bitkinin tohumundan elde edilen ve baharat olarak kullanılan toz.

urban f
( kyminon ) :maydanozgiller familyasından; mayıs - haziran aylarında bayez veya pembemsi çiçekler açan, 15 - 20 cm boyunda, bir yıllık otsu bir bitkidir. anavatanı mısır’dır. yaprakları dar ince şeritler halinde parçalıdır. çiçekleri 3-5 saplı şemsiye durumundadır. meyveleri ovaldir. içeriğinde, reçine, sabit ve uçucu yağlar vardır. keskin, hoş kokuludur. tohumları baharat olarak kullanılır.

kullanıldığı yerler:
iştah açar. hazımsızlığı giderir. mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler. birikmiş gazı söktürür. hava yutmayı önler. sinirleri yatıştırır. sinirsel başdönmelerini keser. anne sütünü artırır. aybaşı kanamalarının düzenli olmasını sağlar. idrar söktürür. yüksek tansiyonu düşürür. bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur. romatizma ve şişmanlıkta faydalıdır. hamileler kullanmamalıdır.
independence
kadife sokak’ta bulunan, sabah 06:00 lara kadar acik olan corbaci. kebap ce$itleri falan da var. servisi de corbasi da lezizdir. bar ciki$inda son ugranilan mekandir. belki oradan da moda parkina gidilip icmeye devam edilir ama o gece kimyon’a muhakkak ugranir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol