nüfus cüzdanıni kaybetmek

angelus
bireyin birey olduğunun ispatı olan yasal belgelerden bir tanesini kaybetmesi durumudur. bir takım işlemlerden sonra yenisi çıkartılabilmektedir lakin yenisinin çıkartılabilme ihtimali düşünülerek bu belgeye sahip çıkmamazlık yapılmaması lazımdır ki sonucunda istenmeyen durumlar yaşanmasın.
urban f
kaybetmek koymaz yenisini çıkarttırmak için çektiğiniz eziyettir.
önce karakola gidilir ,kayıp mı çalıntı mı neyse bildirilir,sonra gazeteye ilan verilir ,sonra bu ikisiyle beraber bağlı bulunan nufus mudurluğune gidilir eğer nufus yaşanılan şehirde değil de ailenin bulunduğu uzak ildeyse bir de o ilin nufus mudurluğunden onay faxı beklenir.resminiz kalmamışsa bir de alelacele bir vesikalık çektirilir bu nedenle kimseye göstermeyeceğiniz nufus cuzdanı için ,ve bütün bu işlemler boyunca tüm işiniz düşenlere hele hele nufus idaresindeki memurlara kibar ve guleryuzlu davranılmalıdır en azından isminizi dogru duzgun yazsınlar diye.
wish you were beer
korkulası bişeydir. kaybettikten emin olununca gazeteye ilan verilir hükümsüzdür diye.her şey halledilir nüfus cuzdanı tekrar alınır falan.ama sonra yatağın altından eskisi çıkıverir.şaka gibi siz nüfus cuzdanınızı değiştirdiğinizle kalırsınız.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol