halay başı

passive
bu insanlar günlük hayatta da o halay başıdır.çok girişkendir bunlar.hiç bir şeyi yapmaktan ve söylemekten çekinmezler.genelde bunlar başlatır zaten halayı.her konuda öncü görürler kendilerini.kendileri hoplayıp zıpladıkları zıpladıkları yetmiyormuş gibi bir de masalara kadar giderler zorla halaya sokmaya çalışırlar.bu da onların ne kadar kalabalıkları peşinden sürükleyen bir tip olduğunu gösterir.
he bir de genellikle mendil bulamayıp peçete sallarlar.
retrocessolivre
halay başı olmak büyük bir sorumluluk ister. mendilin her hareketi ile milyonlar hareketlenir, bu enerji dalga dalga yayılır. halay başı olmak bir bebeğin annesine olan sevgisi, bir annenin yavrusunun ardından ettiği feryattır. halay başı olmak, insanın kendine yakışanı giymesidir.
trex
son ki üç dört dedikten sonra hepberaber çekilen halayın yönlendiricisi olaya aksiyon katan kişidir.
okeye4
çekilen halayın temposunu belirleyen ve halay ekibini yönlendiren kişidir. en ilginç kısmı ise yaptığı solo gösteridir ki müziğin en coşkulu ve tempolu anında halaydan koparak ekstrem bir oyun sergiler. her halay başının kendine has ama belirli kurallara bağlı solo bir oyunu vardır. gençlerin önünü açan versiyonu solosunu attıktan sonra yerine dönmez araya bir yere karışır ki sonraki halay başı da kendi gösterisini yapabilsin.

deneyimlerimle söyleyebilirim ki çok zor zanaattır.
elma sekeriiii
eger halayı dogru yönlendiremez yani çekemezse, bütün oyunu bok eder. evet eder karde$im.

adam akıllı oynamayı bilenler ba$a geçsin ki oynalınan $ey oyun olsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol