götten tarih yazmak

0 /
ya basta viva zapatista
götten tarih yazmak her milletin ve halkın yaptığı bir şeydir.’’biz yapmıyoruz/yapmadık’’ demek iki yüzlülük ve kendini kandırmaktır.marx’ın dediği gibi ’’tarih, insanların amaçlarına ulaşmak üzere giriştiği faaliyetlerden başka birşey değildir’’.ayrıca yine marx’ın söylediği üzere ’’tüm toplumların tarihi sınıf mücadeleleri tarihidir’’.tüm bunlardan hareketle tarihi yazanların resmi ideolojinin sözcülüğünü yaptıkları unutulmamalıdır.alternatif tarih resmi ideolojiye ters düştüğü oranda kimi statükocu yapılar tarafından ’’götten tarih yazmak’’ gibi suçlamalarla da karşı karşıya kalabilecektir.
gottacatchemall
gotten tarih yazmak baslıgı altında kastettigim bunu su devlet yapmıstır bu yapmamıstıri ispatlamak degildir." bu tutumu yadırgamıyorum" derken aslında aslında konu baslıgında bu yapanların nedenini incelemek degildir amacım tam tersine bir elestiri icerir. fakat marxist ideolojiyi benimsemis muhtesem ozgurlukcu totaliter insanlar icin bu baslıgın acıklmasını yapmam gerekir.
(bkz: oxymoron)
ya basta viva zapatista
ne yazıkki götten entry uydurmak kadar doğal bir süreç olarak nitelendirilebilecek durumdur.düşünerek tarih yazmak ile arasında bir fark yoktur, eğer göt diye ifade edilmek istenen şey beyin değilse.
angelus
kullanılan göt için "maşallah" denilir bu tip durumlarda. zira götten tarihi yazmak düşünldüğü kadar kolay bir durum değildir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol