ortalama yaşam suresi

independence
100 sene once 40 iken gunumuzde 80 e cikmi$ olan sure.ustelik her gecen gun de artiyormu$.

merak ediyorum bu ara$tirmalari yapip bu sonuclari bizlere sunan bilimadamlari turkiye diye bir ulkeden ve hatta daha otesi turkiye’de ki ya$am ko$ullarindan haberdarlar mi.biz ak$am evimize herhangi bir kaza yapmadan yahut adres sormayan bir kur$unun hedefi olmadan donebildigimize $ukrederken, elin avrupalisi ortalama ya$am suresini 80 sene olarak aciklami$ ve her gecen gun de bu surenin uzadigini eklemi$ sonuclarina.

bu adamlari 3 ay istanbul’da ya$atmak vardi aslinda.
angelus
kelebeklerde 2 haftaya kadar çıkabilen bir hadisedir. ne gama ne kasvete zaman kalmaktadır bu süre zarfında. bi bakmışsın kelebeksin sonra bi bakmışsın ölü bi kebeksin.
hmmmmmtmmcnm
istatistiklere baktığımızda kadınlarınki erkeklerden biraz daha fazla çıkmakta. bunun sebebi kadınların sağlık konusunda daha bilinçli olmasıdır. kırkından sonra düzenli jinekoloğa giderler, formuna dikkat edip kilonun sebep olabileceği rahatsızlıklardan kendini uzak tutan kadınlar çoğunluktadır. aslında televizyonlarda gördüğümüz doktorum programları bile bu bilinçlenme için tahmin ettiğimizden çok daha etkili. şimdi bir başka bakış açısını yazmak istiyorum. çok yaşamak iyi midir? hayır değildir. insan elinin, tıbbın yetersiz kaldığı durumlar vardır mesela alzheimer vakaları. yaşıyorlar fakat bunamış vaziyetteler. o yüzden güzel yaşlanmak önemli.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol