baba beni okuldan al

siddartha
"baba beni okula gönder" , "haydi kızlar okula" ..vs kampanyalara tepki olarak doğmuş, senelerce sıralarda anlamsızca dirsek çürütmeye karşı hareket.
celia
sebebi ne olursa olsun ülkenin kanayan yarası olan bi konuyla dalga geçmek zevzeklikten başka birşey değildir die düşündüren kampanya sloganı...

kabul etmek gerekirse kimse kimseyi zorla okutmuo okuldan ayrılmak isteyenler okumasınlar liseyi. ben her okulu bırakan kişinin yerine can atan en az 5 kişi rahatlıkla bulunacağından eminim..
lady rosenred
gerek baba parası yemenin kolay olması gerekse bünyenin okumak dışında her şeye yatkın olması,daha doğrusu tembel olmasından mütevellit ortaya çıkan düşünce,serzeniş,istek,kampanya.adına ne derseniz deyin yan gelip yatma,hazıra konma başka bir deyişle armut piş ağzıma düş mantığından başka bir şey değildir,olamayacaktır.

millet bir şeyler daha öğrenebilmek,bir an önce mezun olup kendi parasını kazanabilmek ve bunca yıllık emeğinin karşılığını alabilmek için kıçını yırtarken bu zihniyete sahip bünyenin tek derdi yarın ne giyeceği,ertesi gün kimlerle takılacağı,ortamdaki karizmasının ne alemde olduğudur.ha zaten okul onlar için de bir cafeden farksızdır.öyle bir hava almaya ya da değişik bir mekanda takılmaya ya da daha vahimi görmeye ya da görülmeye geliyordur.

(bkz: pes)
bok bocegi
senelerce gittiği okullarda doğru düzgün bir halt öğrenemeyen, eğitim sisteminin düşündürmeden ezberletmesinden sıkılan, ilköğretimdeyse lgs, lisedeyse öss, üniversiteyse mezuniyet sonrası iş bulma kaygıları yüzünden kafayı yeme noktasına gelen şahsın imdat çağrısı..
urungu
şu günlerde bir çok kişinin msn messenger da kullanıcı resmi olarak kullandığı hede.öğrenci psikolojisi de göz önüne alınarak herkesin en az bir kere aklından geçirdiği şeyin babasına söylemek sureti ile dile getirilmesidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol