seri katillerin genel özellikleri

imgoindeeperunderground
burada seri katillerin ozellikleri ile seri cinayetlerin sebepleri arasinda cok dikkatli bir ayirim yapmaliyiz. seri cinayetlerin ozellikleri dedigimiz zaman belirli tipteki seri katillerin ortak yonlerini. seri cinayetlerin sebepleri dedigimiz zaman, cinayetin islenme nedeni ve bu davranislarin kaynagini kastediyoruz

cogu seri katil, beyaz erkek, 25-34 yas arasi, cekici, karizmatik, polislerle icli disli veya polisiye olaylara merakli olmak gibi ortak ozellikleri tasirlar. bu tanima en guzel orneklerden biri ken branchi’dir. beyaz, akilli ve cekici genc bir erkek olan ken, cinayetleri isledigi sirada guvenlik gorevlisi olarak calismakta ve polis olmak icin basvuru yapmis durumdaydi. elbette buna ragmen bazi istisnalar vardir. ornegin, otti toole, hic de cekici olmayan, diger seri katillere gore daha yasli ve daha az zekiydi.

seri cinayetlerde kisilik dejenerasyonuna dogru bir egilim gorunur. her defasinda planlama daha da azalir, cinayetler arasindaki zaman azalirken cinayetlerdeki siddet artar.

ornegin; jerry brudos, ikinci cinayetini ilkinden 11 ay sonra, ucuncusu 4 ay ve son cinayetini bir oncekinden sadece 1 ay sonra islemistir. brudos, ilk kurbaninin sol ayagini, ikinci kurbaninin sol gogsunu, ucuncu kurbaninin her iki gogsunu almistir.

kaynak: a dan z ye seri katiller ansiklopedisi


oktuys
nüfus planlamasına gönülden inanmış, samimi insanlardır. ayrıca, bu insanlar kendilerini yakalatmak için ipuçları bırakırlar. sonra fbi kartını gösteren bir beyaz bunlara der ki: "hey dostum senin o kahrolası kıçını tekmeledim işte". evet hiçbir şey değilse bile sadece bu an, bu acımasız seri katillere acımaya yetecek andır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol