hukmedici seri katiller

imgoindeeperunderground
seri katiller kurbanlarinin ustunde elde ettikleri kontrol ve hukmetme hissinden cinsel tatmin duyarlar. ilk mulakatinda bir seri katil, "bir insanin hayat ve olumune karar verebilme gucunden daha buyuk ne olabilir ki" demistir.

genc bir bayani olduren seri katilin, cinayet islemesindeki saik, cinsel zevkten cok kurbani kontrol etmek, ustunde guc uygulayarak kurbanin acizligini hissetmektir. o, baska bir insana ne isterse yaptirabilecegine olan inancindan dolayi cesitli tatminlere ulasir. kurbanlari uzerinde hakimiyet kurdugunu hissetmek, onlara (hedonistic) sehvet delisi seri katillerin aldiklari sehvet ve zevki verir.

bu tip katiller psikolojik olarak gerceklere baglidir. (hedonistic) sehvet delisi katiller gibi bir hastaliktan aci cekmezler. fakat bununla beraber bir ihtimal, hareketleri psikopatlik veya duzensizlikten kaynaklaniyor olabilir. bu tipler sosyal kurallar ve kulturel degerlerden uzaktir. bunlari gormezden gelir. gercek bir psikopat gibi kendi kural ve prensiplerini yasar. oldurme tipleri islem/surec merkezlidir ve cinayetlerini oldurme eyleminden aldiklari zevk ve psikolojik tatmin yuzunden uzatabilirler. bir cok seri katil gibi, bu tip katillerde cinayetlerini elleriyle isleme, ozellikle bogarak oldurme egilimindedirler.

kaynak:a dan z ye seri katiller ansiklopedisi

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol