hayalci seri katiller

imgoindeeperunderground
cogu seri katil psikotik (gerceklerle baglantisini kaybeden) degildir. onlar gerceklerin icinde ve bu icinde bulunduklari gerceklige cevap verir konumdadirlar. cogu psikopat olmayan katillerde psikopat egilimi vardir. kendilerine hakim olamayan, otokontrol sistemi az gelismis kimselerdir.

bunlarin tersine, hayalci seri katiller kendilerine oldurme emri veren sesler ve goruntuler gorduklerini ifade ederler. gerceklerden koparak, kendilerinden bir cok kisiyi oldurmelerinin istendigini soylerler. bu tip seri katiller cesitli sesler canavar ve seytan goruntuleri tarafindan disardan yonlendirilirler. harvey carigon adindaki seri katil tanri ile konustugunu, tanrinin ondan kadinlari oldurmesini istedigini, kadinlarin seytan oldugunu ve tanrinin kendisini seytani oldurmek icin bir araci olarak gorevlendirdigini ifade etmistir. hayalci seri katiller, gordukleri goruntuleri ve duyduklari sesleri tanri veya seytan tarafindan olusturulmus yada iletilmis mesajlar olarak kabul ederler. bu goruntuler ve sesler katillerin kurbanlarina karsi uyguladiklari siddet icin bir kurallar butunu, bu isin kanunu sayilmaktadir. bu tip seri katiller akil hastasi olduklari icin (savunma) avukatlari tarafindan savunulurken zorluklar yasanir.

olay yerinde rol yapmak, bazi kanitlari bilerek degistirmek, olay yeri raporunu degistirebilecek karisiliklar cikartmak ve bir seyleri gizlemek, hayalci seri katillere gore degildir. (dougles burgess, ressler 1992)

kaynak: a dan z ye seri katiller ansiklopedisi

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol