ordu göreve

rdm
rektörlerin bile ordu göreve yazan pankartın arkasından yürüdüğü görülmüştür bu ülkede. neden? akp tek başına hükümete geldi diye. e hani sen demokrasiden yanaydın e hani sen atatürkcüydün ne oldu? işine gelmeyince bizim milletimiz maldır bazen kimi sececeğini bilemez bu gibi durumlarda siktir edelim demokrasiyi cumhuriyeti ordu göreve gelsin biz bir tek disiplinden anlarız demokrasi, özgürlük neyimize diyen yan çizen zihniyet. cahil cühela kesim olsa tamam diyebilirz bi yerde adam bilmiyo bu sloganın anlamını ama koca rektör olunca bunu söyleyen, insanın içinden şu geçiyor: (bkz: yuh)
van ness
işine gelindiğinde askerden kaçmak için elli tane bahane üreten, vicdani ret diyen ama işine geldiğinde de bu muazzam orduyu saçma salak gerici düşüncelerde bulunarak siyasete bulandıran zihniyetin irtica zihniyetli gerici sloganı.
comengineer
demokrasiye inanmayan, millete inanmayan , kendine güvenmeyen insanların kustuğu slogandır.
bunlar 1970 de 1980 1998 de yaşananlardan ders almamış tuzu kuru , götü amerikaya dayalı insanlardır ya da onların oyuncaklarıdır.
schumi
atatürk gençliğinin sık sık attığı slogan.
http://medya.zaman.com.tr/2007/04/08/ordu_goreve.jpg

edit: yaşlı başlı kemalistler biliyo tabi darbe dönemlerini, onlar biraz daha akıllı uslu oturuyolar yerlerinde... ama bizim pek bi heyecanlı lümpen kemalist gençlerimiz esastan bi boktan anlıyolarmış gibi şakşakçılık yapıyorlar. acı...

edit2: bunlar "oleeey darbe geliyooo" diye sevinç çığlıkları da atıyo lan.

edit3: ya lütfen biri bi kitap mitap bişey versin şunların eline ya cahillik de bi yere kadar be abi...
the cascinian
-çomar yakala oğlum
-hev hev hev
-çomar yakalasana lan şu sopayı
-hav hav hav

kıssadan hisse şudur ki;
bunu söyleyecek adam evli ise önce karısına emir verip yaptıracak, yok bekarsa evcil bi hayvan edinip ona emir tutturacak. zira bunları şiddet kullanmadan ve haklı bir sebep için yapacak.
yoksa o kadar çapı öyle fazla zıplamayacak.
aksi takdirde; öyle bu ülkenin yarısına ahmak deyip gezmek yerine, o ahmakları kandıramayacak kadar çapsız bir lidere mahkum olmak müstehaktır bu vatandaşa.
freagl dreams
zaten görevde olması lazım yoksa nasıl böyle rahat entry gireriz ki ekstra bir istek varsa bu söylemde vatandaş haddini aşmamalı. ordunun işi beklemek ve savunmak birde saldırı olursa saldıranı saldıramaz hale getirmektir.
hepimizhiciz
ordu bu dönemde suskunluğunu koruyarak görevini en iyi şekilde yapıyor.
mazallah bir tane daha e-muhtıra çıkarsa ne olur halimiz...
independence
zehirli du$uncelerin zehirlerini akita akita sarfettikleri sloganvari cumledir bu.

ordu goreve;

ordunun gorevi nedir, ne $ekilde tanimlanmi$tir? ordu ulkeyi sinirlarimizin di$arisindan gelecek olan her turlu tehlikeye kar$i korumakla mukelleftir.darbe yapmak ordunun gorevleri arasinda yer almaz, almamalidir da zaten.bugun ordu goreve diyen zihniyet, yarin allah korusun bir darbe olup elindeki ocagindaki her $eyden mahrum kalsa, televizyon izleyemese gazete okuyamasa, asker ne isterse onu bilse ba$ka hicbir geli$meden haberdar olmasa, olamasa ho$una gidecek mi? en son darbede 6 gun gazete cikmami$ti be.6 gun sonra yayinlanan gazetelerde de sinema isimleri dahi sansurluydu.

zehirli du$uncelerin yanisira kor cahil du$uncelerin de yan urunudur bu tur soylemler.bunu da ekleyelim biti$e, o $ekilde bitilerim entrymizi.
sitare
kendi demokratik evrimini gerçekleştirememiş, koyun gibi güdülmeye bünyesi alışmış kimselerin kendi iradelerini yok sayıp, illa sikile sikile yönetilmek isteğinin dile geliş şeklidir.

bu ülkede sağcısı, solcusu, dincisi bilmem necisi olsun askeri yönetim zamanında çekmeyen kalmamıştır.

darbeciler yönetimi ele geçirip bizi sikmeye başladıklarında bu ülkede yapılmayan yolsuzluk, haksızlık adaletsizlik kalmamış on sekiz yaşından küçük olanların yaşı büyültürülerek idam ettirilebilecek kadar vahşileşmişlerdir.

özellikle 12 eylül dönemimde yönetimdekiler kanla, ölümlerle, idamlarla masturbasyon yapar hale gelmişlerdir.

sırf kendine veya kendi ideolojisine imtiyaz sağlayabilmek için güç kullanılmasını mübah gören bir zihniyet demokrasilerde kandilerine yer bulabiliyorsa(ki bundan daha doğal bir şey yok) bizler bu güne kadar hitler amcaya çok haksızlık etmişiz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol