atom

0 /
made in heaven
ozellikle ramazan ayinda samsun’un her tarafinda satilan,yumurtanin akindan yapilan,isirildiginda dagiliveren tatli.diger sehirlerde hic rastlamadim varsa bile atom diye adlandirilmiyor sanirim.ayrica ozellikle ilkokul yillarinda samsun sokaklarinda heves ederek atom satmamis kisi yok denecek kadar azdir.boyle garip bir gelenek vardir samsun’da.
esek sipasi
bambi ve cevresindeki bufelerde icilebilecek, icinde portakal, greyfurt, kivi gibi c vitamini acisindan zengin meyvelerin suyunu barindiran arti olarak da bal katilan icecek.fiyati biraz tuzlu ama tadi guzel.
carpediem
maddenin yapı taşıdır. hücre de canlıların yapıtaşıdır. hücreler de atomlardan oluşur. demek ki neymiş, biz de atomlar bütünüymüşüz. işte bu olay insanı saatlerce düşünmeye sevkeder, sorular sordurur. cansız atom parçası nasıl olur da canlı varlıkları oluşturur. ilginçtir. hem de çok ilginçtir...
wasowsky
son mersin gezimde denemek serefine eristigim...neden daha once icmedigimi sorgulamama neden olmus harika icecek...aslında koyu kıvamı nedeniyle tam olarak icecek denmeyebilir... boza kıvamında... icinde ise arastırmalarıma gore;muz,portakal,kivi,bal,süt... varmıs...
sukela
tomos yunanca ’kesilmiş parça, dilim’ anlamına gelir. başındaki a takısı da olumsuzluk takısı olduğundan atom ’parçalanamaz’ anlamına gelmektedir.
elma sekeriiii
güzel tostlar yapan, bir çok yerde $ubesi olan dükkandır.

bir de bir çikolatalı tost vardır ki, çocukların evde annelerine zor bela yaptırdıkları $eyin dı$arda yenilebilmesine olanak saglamı$tır.

bir adet ülker fıstıklı küçük baton çikolatayı alır, tost ekmeginin arasına koyar ve bastırır.
çıktıgında mükemmel bir lezzet olur.


misal evde ben de yaptım. $uanda da yiyorum, mükemmel bi$i.

0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol