dersler bittikten sonra okul çıkışında hesaplaşmak amaçlı düşmana yapılan davet.
genelde sözlü olarak düşmana elin hararetle sallanması eşliğinde yapılır. okul idaresini ve gereksiz insanları bulaştırmadan olayı iki taraf arasında muhtemelen yeterli uzunluktaki bir zamana yayarak çözmeyi amaçladığı için çoğunlukla kavga edecek taraflardan beklenmeyecek kadar pragmatist ve materyalist bir tutumdur.
çıkışta gel
"havada-karada , her türlü !" şeklinde karşılık verilebilir.
bir de bu davetin ardından okul sınırları içerisine taraflar tarafından fırsat bulunan teneffüslerde tuvaletten cep telefonu ve sıra altlarından mesajlar yoluyla çağırılmış maganda, serseri, eli sopalı bıçaklı gereksiz insanlar akın eder. bunlar tarafların adam toplamalarının bir sonucudur.
(bkz: okul çıkışındaki kavgaya terminatör ü çağırmak)
(bkz: okul çıkışındaki kavgaya terminatör ü çağırmak)
eğer kavga edilcek bir sebep varsa ortada bu sebep okul hayatından daha önemlidir bu yüzden çıkışta gel demek saçmalıktır ne olacaksa orda o anda olmalıdır.
her anlamda korkaklıktır.
kavga kokan bir laftır..kendisine güveni olmayan insanların vakit kazanıp adam toplayabilmek için kulladıkları tabirdir..
(bkz: gel dedin geldik)
en çok okullarda karşılaşılan durum. taraflar çıkışta belirledikleri yere giderler (genelde arka bahçe olur) ve daha kavga başlamadan haber öğretmenlere sızmıştır bile.
(bkz: tabanları yağlamak)
(bkz: tabanları yağlamak)
çıkışta allaha emanet olun başka bir versiyonudur.kavga öncesi aslında kavgaya çağıran zaatında kendine bir güveni yoktur.maksat karşı tarafı caydırmaktır.
(bkz: kahveden adam cagirmak)
kendine güvenmeyen ve çıkışı bekleyen ögrenci cümlesidir amaç çıkışa kadar o kişiyi korkutmak mıdır yoksa çıkışta bütük bir kavga olsun diye herkese haber vermesini saglanmasını beklemek midir bilinmez.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?