anne kız halleri

walide sultan
eve alinacak ikinci kedi olayi gundeme gelince evin kizi internetten buldugu butun satilik kedilerin fotograflarini annesinin dosyalarina yuklemektedir. aklinca duygu somurusuyle bu olayi gerceklestirecektir. anne her seferinde -olmaz buna henuz hazir degiliz. seklinde cevap verip dosyalarini temizlemektedir. anne ile kizin aralarinda gecen en son diyalog soyledir;
-annecim bu sefer, silmeden once bir bak su kediye lutfen, lutfen ne olur?
+ neden boynuzlari mi var bu seferkinin?
- hayir daha onemli bir seyi var?
+ neymis o?
- o bir turk kedisi annecigim, dusunsene bizim gibi gurbetci bu diyarlarda. ve kanadali sahibi onu artik istemiyor.kim alacaksa bedava veriyor. lutfen biz sahip cikalim hem oyle seker ki, bir bak ne olur?
+ turk kedisi mi dedin? nasil anladin bunu bakalim.
- ilanda oyle yaziyor, turk-van kedisi seklinde bir ilan vermisler lutfen ac kendin bak.
+ hey tanrim sabir ver bana, nerde bu kedi?
bu mu? bu kedi turk-van kedisi degil evladim.
gozlerinin ikisi de ayni renk hem bembeyaz degil uzerinde kahverengi buyuk benekler var. zaten bu imkansiz cunku ankara ve van kedilerinin yurt disina cikisi yasaklanmistir. biliyorum bunu.
- belki kedi yasa cikmadan evvel cikmistir annecigim, neden yalan soylesinler ki ilanda.
+ bilemiyorum ama bunun turu van kedisi degil ondan eminim, karismis bu kirma olmus gibi.
- ne farkeder annecigim belki annesi bizden di, sonra kanadali bir kediye asik oldu ve bu kedicagiz da boyle dogdu, olamaz mi sence?
+ peki bunun gunahini durduk yerde biz mi cekelim tek basimiza, kanadalilarin hic mi sorumlulugu olmasin, madem kopartmislar hayvani ulkeden bir de basina is getirmisler bu kediye de bakacaklar simdi yok oyle kofte? asap oldum gene. dur su numaraya bir telefon acayim da kedinin hikayesini ogreneyim, gercekten merak ettim.
- tamam istemiyorum kediyi filan, sen de telefon acma kimseye lutfen.
+neden mis?
- cunku biliyorum annecigim, simdi sen gene duygulandin, kedi degil de bir turk insanina yapilmis hakaret gibi algilayip bunun hesabini soracaksin onlara.
+ gerekiyorsa sorarim tabii, kedi ya da insan ne farkeder. sorulmasi gereken hesap varsa ahan da simdi sorulacaktir tarafimdan. hic uzulme sen yavrucugum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol