allah

independence
hep yanli$ anla$ildigina inandigim yaratici. eminim kendisi boyle anilmak istememi$tir.

$imdi du$unsene, seni yaratan bir yaratici var ve sen bu yaraticiya kayitsiz $artsiz inaniyorsun ve iman ediyorsun. ancak ayni yaratici senden $unu istiyor;

her senenin belirli gunlerinde benim icin canli hayvanlari keseceksin, kanlarini akitacaksin.

$imdi arkada$im, bu senin mantigina sigiyor mu? yani seni yaratan bir yaratici, tipki seni yarattigi gibi yaratmi$ oldugu bir ba$ka canliyi senin ellerine birakip "benim icin bu hayvanin bogazini keseceksin" der mi? birak $imdi ac fakir doyurmayi, onlari doyurmanin milyon ayri yolu var ve bunlarin bayramlarda olmasi da $art degil. "e et yesinler diye" $eklinde bir aciklama da tatmin etmiyor beni, her kasap agzina kadar et dolu, al ordan diledigine diledigin kadar ikram et. bogazlarsan sevap da hazir bogazlanmi$ini alirsan mi sevap degil? sacma.

beni yaratan yaratici, tipki beni yarattigi gibi yaratmi$ oldugu bir canliyi benim bogazindan kesmemi emretmez, benim allah’im bu kadar cani olamaz, kaldi ki degildir de zaten. i$te sirf bu sebeple cok uzun senelerden bu yana yanli$ anla$ildigina inandigim varliktir allah. belki de ben yaniliyorumdur, aklimin almadigi $eyler vardir, bilemem. ama her $eyden ote benim aklim canli bir hayvani bogazindan $ak diye kesmeyi hic almiyor. yani oyle bir emir olsa en azindan allah bu hayvanlarda bir sinir sistemi geli$tirmezdi, aci cekmelerini onlerdi o zaman biraz daha sicak yakla$abilirdim bu konuya zira sinir sistemi olmayan pek cok canli var. neyse, yanli$ anla$iliyor konusunda israrliyim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol