akp ye kapatma davası

independence
$imdi diyelim ki dava amacina ula$ti ve akp kapatildi.

bu durumda onumuzdeki gunlerde bizi nelerin bekledigine dair bir kac tahminde bulunmak istedim gecenin bir yarisi, saga sola baktim bulunma diyen cikmadi, kaptirdimkoyverdim yaziyorum.

misal akp kapatildi;

cumhuriyet tarihinin en buyuk ekonomik krizlerinden birisi kapidadir ve bu krizin altindan kolay kolay kalkabilecegimizi de zannetmiyorum.

akp kapatilinca ba$bakan da dahil onlarca milletvekili siyasi yasakli oluyor.bu durumda ba$bakanimiz olmuyor, hukumet dagiliyor ve mecburen gecici bir hukumet cumhurba$kani tarafindan ataniyor.ha eger cumhurba$kani da siyasi yasaklilar kervanina katilirsa sanirim bu gorev meclis ba$kanina kaliyor.eger meclis ba$kani da siyasi yasakli ise meclis ba$kan vekiline kaliyor bu i$ ve gecici hukumet bir $ekilde anamuhalefet partisi liderine, yani deniz baykal’a devrediliyor.hepimiz taniriz sayin baykal’i, aynada saclarini tararken bile biri bir kac tel saga yatti diye saclarina muhalefet eder, oyle bir insandir.

neyse iyimser bir tahminle one alinmasi zaruri olan genel secimlere kadar deniz baykal gecici hukumeti kazasiz belasiz surduruyor diyelim.hop onumuzde bir genel secim, hem de o ekonomik krizde pehey.peki hadi genel secim de oldu, e bu sefer de koalisyon olmaksizin tek ba$ina iktidar olabilecek bir partinin meclise girmesi $u andaki partiler arasinda mumkun degil.

al sana koalisyon.ulkenin en ihtiyaci olmayan $eyi.ustelik koalisyon oyle iki partiden falan da olu$acak gibi gozukmuyor.en en az 3 parti, her bahse girerim.siyasi istikrar da aldi ba$ini gitti mi? haliyle gitti.

siyasi istikrar olmayan bir ulkeye yabanci yatirimci gelir mi, sicak parasini sonu ne olacagi belli olmayan bir ulkeye sokar mi? bok sokar.yabanci yatirimci da kacti gitti, e ic yatirimci mal mi, parasini sokaga atar mi? yurtici yatirimlardan tum parasini ceker, ver elini dolar, euro.

borsa da gumledi mi? dolar ve euro aldi ba$ini yurudu mu?

he, aynen oyle oldu.

minimum uclu olu$acak bir koalisyon ve ne hallere du$ecegi mechul bir meclis bir de cumhurba$kani sececek bu arada.son durumu tam algilayamami$ olmam sebebi ile halkin secme ihtimalini de goz onunde bulunduracak olursak, hadi bunu genel secimlerle birle$tirdiler diyelim.

$imdi toplam sonuca bakalim.

icler acisi bir meclis, minimum uc partinin birle$mesinden dogacak bir koalisyon hukumeti, batik bir borsa, $aha kalkmi$ doviz endexleri, siyasi istikrarsizlik, dunyanin gozundeki turkiye imajinin yerle yeksan olmasi, avrupa birligi’nin hepten hayal olmasi, muttefiklerimiz ile aramizda olu$acak kopmalar, zayiflayan bir ulkeye kar$i olabilecek du$manca niyetler, ordunun tum bu geli$melerden cok kotu etkilenmesi ve daha nice aklima $u anda gelmeyen olumsuz etkiler.

savcilar adaleti yerine getirmekle yukumludur, tipki hakimler gibi.onlar icin gecerli tek $ey hukuktur ve hukugun geregini yapmakla mukelleftirler.yaptiklari i$lerin akabinde meydana gelebilecek infialleri du$unmezler ki dogrusu da budur.ancak kimi zaman dogrular egrileri dogurabiliyor.tipki akp’nin kapatilmasi durumunda olabilecekler gibi.

akp kapatilmamali.hic ama hic ho$uma gitmese de, ulkenin %49 luk bir bolumunun vermi$ oldugu oyla, demokratik bir secimle iktidara gelen hicbir parti, bir kapatilma davasina kurban gitmemeli.demokrasi ile hukuk ic icedir, demokrasinin sagladigi $eyleri hukuk bozmamali.

akp kapanmali evet, ba$bakan gorevinden ayrilmali, hatta siyaseti birakip ciftci olmali, cay ekmeli domates yeti$tirmeli.ancak tum bunlar kendi istekleri ile olmali, davalar sonucunda degil.aksi taktirde yukarida yazdigim her $ey okyanusta yuzen buz kutlesinin gozukebilen en uc kismi olarak kalir, derinlerine inildikce tasavvur dahi edemeyecegimiz cok daha fazla sorunlarla kar$ila$ir bu millet.

not:akp icin bir gun birileri bana bunlari yazacagimi soyleseydi, akp nin kapanmasina kar$i olacagimi soyleseydi, me$e odunu ile kovalardim o ki$iyi.zaman insanlara neler gosteriyormu$ meger.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol