ahz u kabz

firambogaz
birilerine noterle ahzu kabz yetkisi verirken 10 kere düşünmeniz gerekir ki bunu düşünmeyen bir arkadaşim pili pirti dahil her şeyini kaybetmişti.
broken
alma, tutma manasına gelmektedir. hukukta bir meblağın kasaya alınmasını ifade eder. takip edilen bir davada, karşı tarafca yapılan ödemeleri müvekkili adına alma yetkisi verir avukata. eğer vekalette ahz u kabz yetkisi verilmemişse, dosyaya yatan parayı avukatınız çekemez ve gidip kendinizin uğraşması gerekir. bu nedenle bu yetkinin vekalete konulması iyi olur. sonuçta avukat o parayı müvekkili adına alır ve müvekkiline iletmesi gerekir. aksi takdirde ağır cezada yargılanır ve avukatlık yapamaz. bu nedenle böyle bir usulsüzlüğü avukatlar kolay kolay yapmaz. yapanın da namusu, vicdanı ve de aklı yoktur derim ben.yapmam, yapanı da sevmem.

edit:bazı arkadaşlarca bir bayan ismi olduğu da iddia edilmektedir.
darklord
vakt-i zamanında pek sevgili, çok saygılı bir avukat hanım efendinin yanında bulunduğum bir ziyarette önümde duran belgelerin birinde yazan hede. ben de avukat hanıma o belgelerden bir kısmını okuyup yardım edeyim derken sıçmıştım. ahzu yu isim kabzayı da soy isim zannetmiştim ve baya bi gülmüştük.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol