jamiroquai travelling without moving albümü ile yakaladığı başarıyı ve müthiş soundunu harcamak için elinden geleni yapıyor. funk odyssey albümü de bunun en son örneği.
diğer grupların arasından ayrılmasını sağlayıp, kendine sıkı bir fan kitlesi edinmesini sağlayan acid-jazz/funk/electronik soundunu bir önceki albüm olan synkronized ile yitireceği sinyallerini vermişti. zaten bu albüm de belki de jamiroquai tarihinin en başarısız albümü. funk odyseey ile electronik/disco dozu iyice artmış, bu belki gruba eski satış rakamlarını ve fanlarını getirse de, grubun orjinal hali ile sevmiş, benim gibi, bir çok insanı da kaybettiği kesin.
albüm genel soundu ile disco/electronik de olsa çoz az eski jamiroquai bulmak mümkün. esasında bu çözülmeyi açıklamak için gerekli olan tek bir isim var. eski basçı stuart zerden. gerçi eski basçı demek de çok doğru değil çünkü zerdenin ayrışılından sonra grup başka bir basçı ile çalışmadı, belki de çalışamadı demek daha doğru.
zerdenin ayrılmasından sonra çıkan ikinci albüm funk odyssey. kesinlikle grubu zerden zamanı ve sonrası olarak ikiye ayırdığımızda, sonrası bölümünde kalan synkronized ve funk odyssey, grubun kendini geliştiremediği, soundun iyice çözüldügü ve sanki jay kayin kişisel isteklerinin ve başarı hırsının öne çıktığı eserler.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?