4 ayda 300 kere evi yanan aile

independence
türkiye bilimler akademisi şeref üyesi prof. dr. üner tan kendi du$uncelerine gore konuya bilimsel bir aciklama getirdi.

uner tan’a gore ev ve evin icerisindeki e$yalar pislikten dolayi yaniyor. basit bir anlatimla pislenen $ey yaglanir, yaglanan $ey zamanla oksijenle temas ettikce icin icin yanmaya ba$lar ve sonrasinda da alevler icerisinde yanmaya ba$lar. uner tan’a gore aile bireyleri de yanabilirler o yuzden dikkatli olmalari gerekiyor.

ancak uner tan $u konulara aciklik getirmemi$.

1- cocugun defterleri kitaplari yaniyor, okulda yaniyor ustelik evde de degil ve kendiliginden yer degi$tirerek yaniyorlar. bir kitap ve defter ne kadar eski olabilir ki pislikten yansinlar. haydi pislikten yandilar diyelim, nasil yer degi$tiriyorlar? yanarken can acisindan mi?

2- aile paso ev degi$tiriyor ancak evlerin duvarlari falan da yaniyor. yeni bir evin duvari yaniyor yani, eski harap bir evden bahsetmiyoruz. buzdolabinin ici yaniyor ayrica, bunu da es gecmemek lazim. pislenip yaglandikca oksijenle temas halindeki maddenin once icin icin daha sonra da alev alarak yanmasini anlayabiliz tamam ama bu yanmanin sebebi de maddenin ic sicakliginin fazlasi ile artmasi kaynakli nihayetinde. buzdolabinda ne isisi ne sicakligi?

bunlara da bir aciklama getirileymi$ iyiymi$.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22244486.asp
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol