3 5 2

melankomik
bu sistemde kanat oyuncuları, ecnebilerin winger back dedikleri, beklik ile kanatlık arasında bir görev yaparlardı. brezilya’nın bu sistemle fırtınalar estirdiği zamanların yıldızı olan roberto carlos’u örnek verebiliriz mesela.
imphotep
şahsi beceriye dayalı,ancak kilit adamlarına güvenen bir teknik direktörün kullanabileceği bir taktikdir..bir dönem fatih terim de kulanmıştır bu taktiği.ne var ki,yunanistan örneğinde ğördüğümüz gibi sağlam defans yapan takımlar takım oyununda daha başarılı oluyorlar..sonuçta oyunu oynayan taktik değil futbolcudur..takım kaliteliyse 8-1-1 de de kazanmak mümkündür..
hergele
en dandik taktiklerden biridir.zaten günümzde bu dizlişle sahaya çıkan takım çok azdır.ne hücum yapabilirsin ne defan yapabilirsin.orta saha da top çevirip ileri şişirme paslar atarsın yani pek fazla işe yaramaz.fakat şu da var tabi ki brezilya milli takımı bu sistemle büyük başarılar kazandı ama futbolcu kalitesi antrenör farkıdır bu.
alchoburn
aslen 4-4-2’nin yerine bulunmuş bir diziliş modelidir. orta sahanın ortasını garantiye almak bakımından bir dönem çok kullanılmıştır

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol