29 aralık 2011 şırnak ta 35 sivilin bombalanması

independence
cok $ey yaziliyor cok $ey ciziliyor, her biri degi$ik fikirler gibi gozukse de tema ayni.

"oldurulenler oldurulmeyi hakettiler."

genel kurmay "oldurulenler teroristtir" demedi, diyemedi. sadece bolgenin terors kampina yakin oldugunu belirtti aciklamasinda. hukumet kanadindan bakan aciklama yapti, "oldurulenler terorist degillerdi" dedi. bunu hukumetin bakani acikladi ama biz hala burada oldurulenlerin olmeyi hakettiklerini du$unuyoruz.

peki neden oyle bir du$unce icerisindeyiz?

cunku oldurulenler o bolgede ya$iyorlar ve kacakcilik yapiyorlar.

sorularim var;

1- kim gecenin bir vakti 12 / 20 ya$ arasindaki gencecik cocuklarin sigara ve mazot kacakciligi yapmak icin dag tepe yuruyerek o kadar riskli bir bolgeden gecmesini ister? bolgede karin doyurarak yapilan i$ vardi da keyiften mi katir sirtlarinda gecenin bir sogugunda ve hem de olum tehlikesine ragmen bu gencecik cocuklar mazot ta$iyorlardi?

2- kacakciligin cezasi yargilanmadan bombalanarak oldurulmek mi? hava kuvvetleri kac kere tarlaba$inda hemen her kiraathanede yapilan kacakcilik sebebi ile taksim’i bombaladi?

3- kacakciligin cezasini artik silahli kuvvetler mi veriyor?

4- peki sizler yanarak olen 12 ya$indaki cocugun arkasindan "haketmeseydi olmezdi" turu yaki$tirmalar yaptiktan sonra rahat uyuyabilecek misiniz?

5- herhangi biriniz bundan sonra kacak yakit yahut kacak sigara kullandiginizda biraz iciniz sizlayacak mi?

militarist birisi degilim ancak turk silahli kuvvetlerine buyuk bir sevgi besliyorum. fakat bu demek degildir ki silahli kuvvetlerin her yaptigi dogrudur, her attigi adim emin adimdir.

bugun doguda bir yerlerde turk hava kuvvetleri tarafindan yanli$likla da olsa bir katliam uygulanmi$tir. eminim bu yanli$ligi ogrenen o pilotlarin hayatlari bundan sonra asla eskisi gibi olmayacaktir.

ve yine umarim ki doguda ya$ayan her insani terorist olarak yaftalayan zihin de bir gun curur, daha insani yakla$abilir olaylara.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol