22 temmuz 2007 türkiye genel seçimleri

ankakusu
akp oy patlamasi yaptigi seçimler olmustur. bu akp’nin basarisi mi yoksa e-muhtiralari da arkasina alan chp’nin basarisizligi mi bilemem. ama bu seçimden ögrendiklerimiz;

- chp’nin bu kafayla alabilecegi tavan oy oranini ogrenmis bulunuyoruz.

- akp’nin magdur rolünü iyi oynadigi ögrenmis oluyoruz.

- cem uzan vaatlerine inanmayacak kadar akilli bir halka sahip oldugumuzu görüyoruz.

- akp’nin bundan sonra sadece islamci kimligi ile siyaset yapamaycagini ögreniyoruz. ister sevin, ister sevmeyin ama akp artik sadece bir islamci parti degil. merkez sag gibi bir sey olmustur en azindan oraya yaklastigi görülüyor.

- seriatçi kesimin yüzde 5’inde altinda oldugunu ögrenmis bulunuyoruz. akp’ye bundan sonra seriatçi gözüyle bakilmasinin pekte dogru olamayacagi kanaatindeyim.

- askerin siyasete müdahelesinden halkin biktigini anliyoruz.

- türkiye’nin artik çok fazla marjinal olmayan, halka, yoksula, isçiye, çiftçiye hatta cahile yakin bir sol partiye ihtiyaci oldugunu anliyoruz. marjinal olursa yine maya tutmaz. sol, burjuvanin elinde oldugu sürece sol hiç bir zaman türkiye’de iktidar olamayacigini iyice teyit etmis oluyoruz. ki bu solcularin içinde kibirli mi kibirli olan baskin oran’da dahildir.

lakin ne oldu da akp bu kadar oy aldi anlamadim. findik üreticisi bile gitti oyunu onlara verdi. halka hemen cahil diye yakistirmalar yapmak kolay. niye cahil? senin gibi düsünmüyor diye mi? ben akp’li degilim bundan emin olabilirsiniz ama akp’ye oy verenleri cahil diye nitelendirmek gerçekleri görmezden gelmektir.

ben bugünkü chp’ye bile, ölsem oy vermem. halkin kamplasmasina, bölünmesine yol açan, ki buna akp’de dahildir, hiç bir partiye oy vermem. nasil büyüklerimiz bize dini anlatirken güzelliklerini degil de cehennem de yanmayi anlatiyorsa aynisini chp, cumhuriyeti, laikligi, atatürk’ü anlatirken yapiyor. sunu samimiyetle ifade etmek isterim ki, inanin chp’li olmayi çok isterdim. atatürk’ün kurdugu partiden olmayi çok isterdim ama bugün chp için atatürk bir kalkandan fazlasi degil ne yazik ki. ve chp bana kalirsa haketmediginden de fazla oy aldi.

deniz baykal’in da kesinlikle istifa etmesi gerekiyor. bu kadar oy toplamaya elverisli ortamda bile halk size güvenmiyorsa bunda bir hata var demektir.

ek: ben kendimi zihnen, chp-mhp koalisyonuna hazirliyordum aslinda. ve buna da gayet olumlu bakiyordum, neyse.


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol