21 şubat 2023 ekşi sözlük erişim engeli

independence
az once eksi sozluk'e erisim engeli getirildi ve henuz kimse neden oldugunu bilmiyor, kuruculari dahi.

cikar kokusu yakinda, muhakkak bir sekilde bir sikayet olmustur.
independence
erisim engeli devam ediyor ve kimse neden olduguna dair bir fikre sahip degil. ne kurucusu, ne yoneticileri.

boyle bir duruma sessiz kalmak da, boyle bir seyi kabullenmek de mumkun degil. eksi sozluk isimli mecra yuzbinlerce ayri fikrin toplandigi ve dusuncelerini paylastigi bir mecra. seversiniz yahut sevmezsiniz ayri konu ancak ulkede gundemi degistirme gucune sahip bir kac platformdan bir tanesi. kimi zaman muhalif kimi zaman ise iktidar yanlisi bir mecra.

sanirim muhalif kesimin sesi su donam daha yuksek cikiyor ve secimlerden once en azindan bu muhalefeti susturabilmek icin boyle bir sey yaptilar. yani konu yine siyasi.

ancak bilin, bu sefer olmayacak, bu sefer basaramayacaksiniz ve gideceksiniz.

gitmekle de kalmayacaksiniz.

yargilanacaksiniz!
independence
eksi sozluk yonetiminden yapilan aciklama su sekilde;

merhaba,

btk ile konuyla ilgili görüşme sağlayabildik ve ayrıca karar numarasını daha önce sizlerle paylaştığımız sulh ceza hakimliği kararını da elden tebliğ aldık. anılan karar, cumhurbaşkanlığı idari işler başkanlığı güvenlik işleri genel müdürlüğü'nün yazısı ile 5651 sayılı kanunun 8/a maddesi uyarınca verilmiş olup; herhangi bir içerik bu karara dayanak gösterilmemiştir.

sitemizin tamamının engellenmesine gerekçe olarak, ekşi sözlük yazarları tarafından kamuoyuna yanlış bilgiler verildiği, toplumun yönlendirilmeye çalışıldığı, her ne kadar sulh ceza hakimlikleri tarafından verilen erişim engelleme kararları ekşi sözlük yönetimi tarafından yerine getirilse de bu süre zarfında toplumun doğru bilgiye ulaşamadığından bahisle kamu düzeninin etkilendiği, özellikle deprem sonrasında askeriye ve devlet kurumları hakkında gerçek olmayan bilgiler verildiği, toplumun yönlendirilmeye ve devletin aciz halinde gösterilmeye çalışıldığı, toplum kesimleri arasında kargaşa ortamının çıkartılmasını amaçlayan paylaşımlar olduğunun tespiti ile site yöneticileri tarafından yanlış ve iftira boyutunda olan yazılara gerekli reaksiyonun gösterilmediği, iç denetiminin sağlanmadığı, zararlı paylaşımların ve yorumların ekşi sözlük yönetimi tarafından engellenmediği hususları gösterilmiştir.

gerekçede de işaret edildiği üzere, türkiye cumhuriyeti mevzuatına tabi bir internet sitesi olarak mahkeme kararlarını uyguluyor ve diğer tüm kanuni yükümlülüklerimizi hassasiyetle yerine getiriyoruz. bununla birlikte son olarak yaşanılan felaket gibi toplumsal olaylarda moderasyon etkinliğimizi en üst kapasitede kullanıyoruz. tıpkı gsm operatörlerinin yığılma nedeniyle çalışmalarında aksaklıklar yaşanmasına benzer şekilde, bu gibi olaylarda içeriklerin normalden çok daha hızlı artması nedeniyle müdahale hızı yavaşlayabiliyor. bu yığılmaların önüne geçmek için çalışmalarımız olacak. ancak, herkesin kabul edeceği üzere bu durumlarda dahi müdahale hızımız karşılaştırılabileceğimiz her türlü sosyal medya platformundan daha hızlı. kullanıcılarımız ve okuyucularımızla aynı hassasiyetlere sahibiz. bu gibi büyük olaylarda sorumluluğumuzu yalnızca kanunun sınırladığı çerçevede görmüyoruz, insani olarak da hızlı bir biçimde aksiyon alma gayreti gösteriyoruz. her ne kadar, yer sağlayıcı olarak kanunun tarafımıza vermiş olduğu sorumluluk sınırlı olsa da, toplumda infiale yol açacak içerikler konusunda hassasiyet gösteriyor, bu türden başlık ve içeriklere müdahalede bulunuyoruz. müdahalelerimizde herhangi bir kesimi, düşünceyi yahut kişiyi ayırmıyor her zaman çok sesliliği korumaya çalışıyoruz. her ne kadar bu çaba günümüzde herhangi bir kesimi mutlu etmiyor olsa da, amacımız birilerini mutlu etmekten ziyade toplumsal hafıza kaydının her kesimden insanın düşüncesini aktarması yoluyla tutulması.

karara karşı tüm hukuki yollara başvuracağız.

herhangi bir gelişme olması halinde sizlerle paylaşacağız. bu ana kadar gösterdiğiniz tüm destek için teşekkür ederiz.
independence
mahkeme karari ile erişim engeli ortadan kaldirilmis.

su sekilde bir duyuru yaptilar;

yaptığımız itiraz ankara 4. sulh ceza hakimliğince kabul edildi ve erişim engelinin kaldırılmasına karar verildi. kararın uygulanması için yetkililerle iletişime geçiyoruz. hukuka inanmaya devam edeceğiz.

gecmis olsun eksi sozluk.
independence
yeni şafan'a ne kadar guven olur bilinmez ama su sekilde bir tweet atmis;

Ekşi Sözlük'e getirilen erişim engeli Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararıyla bugün kaldırılmıştı.

Karara yapılan itirazı inceleyen 5. Sulh Ceza Hakimliği Ekşi Sözlük'e erişim engelleme kararını kesin olarak onayladı.

independence
engelleme eski kararin yeniden kabulu seklinde devam ediyor.

sozluk yonetiminin aciklamasi su sekilde;

merhaba,

dün sizlere itirazımızın ankara 4. sulh ceza hakimliği'nce kabul edildiğini ve erişimin engellenmesine dair kararın kaldırılmasına karar verildiğini duyurmuştuk.

yine dün gece, tarafımıza hiçbir bilgi verilmeksizin ankara 5. sulh ceza hakimliği tarafından, lehimize verilen itirazın kabulüne ilişkin kararın btk'nın itirazı üzerine kaldırıldığını öğrendik. kararı bugün, dün gece çıkan haberlerin ardından talebimiz üzerine elektronik tebligatla tarafımıza iletildi. aşağıdaki görsellerden bu karara ulaşabilirsiniz.

bu kararın gerekçelerine ilişkin olarak en vahim olarak gördüğümüz kısım şöyledir; “her ne kadar iş bu hususların düşünce özgürlüğü kapsamında kaldığı yönünde savunma sunulsa da sitedeki kullanıcıların görüşlerine muhalif paylaşımların yukarıdaki bahsedilen paylaşımlar kadar sitede yer bulmadığı, bu paylaşımların çok kısa sürede siteden kaldırıldığı gibi hususlar dikkate alındığında, site sahibi veya yetkililerinin söz konusu paylaşımların oluşturulması veya yayılması hususunda iştiraklerinin olmadığının savunulmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu, bu bağlamda bir kısım içeriklerin yayından çıkarılmasının yeterli olamayacağı, eylemin bireysel/basit nitelikten ziyade daha organize ve sitenin tamamına şamil olduğu…”

ekşi sözlük'teki kullanıcıların genel bir görüşü olmadığı, herkesin bireysel olarak fikirlerini açıkladığı bilinen bir gerçek. hatta pek çok kullanıcımız tarafından “taraf olmamak” hususunda eleştirildiğimiz de herkesin kabulü. “sitedeki kullanıcı görüşü”nün ne olduğunu hiçbirimiz bilmezken, kararda bu görüşe muhaliflerin yönetim eliyle susturulduğu iddiasına yer verilmiş. bu iddiaları, ilk gün olduğu gibi bugün de şiddetle reddediyoruz. hiçbir kullanıcının içeriğini düşüncesi sebebiyle yayından kaldırmadık.

bugüne kadar olduğu gibi, ekşi sözlük hiçbir düşüncenin savunucusu olmayacak ancak herkesin kendi düşüncesini savunması için onlara yer açacak, toplumsal hafıza kaydını tutmaya devam edecek.

hukuka inanmaya devam ediyoruz, mücadelemizi hukuk nezdinde sürdürmeye devam edeceğiz.
independence
android uygulamasi guncellenince sozluk'e rahatca girilebiliyor.

ya uygulama farkli bir domainden veri almaya basladi, ya da uygulamaya vpn entegre edildi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol