21 nisan 2023 kılıçdaroğlu'na saldırı girişimi

independence
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bayramın ilk gününde gittiği Adıyaman'da önce mezarlıkta sonra türbe ziyaretinde provokatörlerin hedefi oldu. Kılıçdaroğlu, provokasyonlar sonrası Twitter'dan "Eğer bana bir şey olursa, halkıma emanetimdir, o 418 milyar doları siz tahsil edeceksiniz" sözlerinin yer aldığı bir video paylaştı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bayramın ilk gününde Adıyaman'a gitti.

İLK OLAY MEZARLIKTA GERÇEKLEŞTİ

İlk provokasyon mezarlık ziyareti sırasında sabah saatlerinde yaşandı. Kılıçdaroğlu, belediye başkanları ve partililerle birlikte mezarlığa giderek, depremde hayatını kaybedenler için dua etti. Bu sırada kalabalığın içerisindeki bir kişi Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak bağırmaya başladı. Kimliği belirsiz kişi, imama Kılıçdaroğlu'nu göstererek, “Bu Fatiha okumayı bilmiyor ki, sen buna neden Fatiha okutturuyorsun?” diye bağırdı. Büyük tepkiye yol açan kişi, çevredekiler tarafından uzaklaştırıldı.

Kılıçdaroğlu bu olay sonrası sosyal medyadan “Mezarlıkta acılı insan her şeyi söyleyebilir, yapabilir; acısına vermek gerekir. Bugün bunları konuşmayalım, kayıplarımızı hakkıyla analım. Lütfen o insanımızı da ifşa edecek şeyler yapılmasın, özellikle sosyal medyada sorumlu davranalım. Benim hakkım varsa ben helal ettim” yorumunu yaptı.

İKİNCİ OLAY TÜRBE ZİYARETİ SONRASI OLDU

İkinci olay ise Kılıçdaroğlu'nun Samsat yakınındaki Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi'ni ziyareti sonrasında yaşandı. Kılıçdaroğlu'nun türbeye girişinde kimsenin olmadığı belirtildi.

Duasını ettikten sonra türbeden ayrılmak üzere olan Kılıçdaroğlu'nun yanına yaklaşan bir kişinin çevredekiler tarafından duyulmayan bir şeyler söylediği, daha sonra da “Kılıçdaroğlu'na burada yer yok” diye bağırdığı kaydedildi.

Sonrasında 5-10 kişilik bir grubun CHP'lilere saldırmaya başladığı, itişmeler, küfürler, yuhalamaların ve yumruklaşmaların yaşandığı öğrenildi. Oradaki vatandaşlar ise “Sizi ölüme terk ettiler, burası sizin babanızın malı mı?” diye tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu ise bu tartışmalar yaşanırken bölgeden ayrıldı. Olay sonrası Kılıçdaroğlu programını kısa tutarak Adıyaman'dan ayrıldı.

https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem/kilicdarogluna-adiyamanda-provokasyon-tuzagi-7661475/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol