2010 dünya kupası brezilya kadrosu

heddodepaso
kadroda şu oyuncular bulunmakta;
kaleciler: julio cesar (inter milan), doni (as roma), gomes (tottenham hotspur)

defans: maicon (inter milan), daniel alves (barcelona), michel bastos (olympique lyon), gilberto (cruzeiro), lucio (inter milan), juan (as roma), luisao (benfica), thiago silva (ac milan)

orta saha: gilberto silva (panathinaikos), felipe melo (juventus), ramires (benfica), elano (galatasaray), kaka (realmadrid), julio baptista (roma), kleberson (flamengo), josue (vfl wolfsburg).

forvet: forwards: robinho (santos), luis fabiano (sevilla), nilmar (villarreal), grafite (vfl wolfsburg)


dunga’nın eleştirilmesi gereken konu, brezilya’yı defansif oynatması değil, takım geriye düştüğünde kadroya maçı çevirebilecek yetenekte oyuncular çağırmamasıdır. dunga’nın orta sahaya seçtiği 8 oyuncunun 6 tanesi defansif. diğer 2 hücumcudan kaka uzun bir sakatlıktan yeni döndü, baptista ise roma’da zaten forma giymiyor. forvetlere baktığımızda robinho ve luis fabiano’nun forması garanti gibi olmasına rağmen yedekleri grafite, 08-09 sezonunu cok iyi geçirmesine rağmen bu sezon aynı performansı gösteremedi. görünen o ki, brezilya’nın yedek kulübesinde oyuna girip maçı çevirebilecek bir oyuncu oturmayacak.
genel kanının aksine, milli takıma çağırılmayan ronaldinho bu sezon oldukça formdaydı zira formsuz milan’ın rakip kalede pozisyon bulmasını sağlayan tek oyuncu kendisiydi. milan’da bu sene ronaldinho olmasaydı muhtemelen juventus’tan bile beter olacaklardı. pato tercihi ise dunga’ya kalmış denebilir çünkü nilmar da pato kadar milli takımı hak ediyor şu anda. diego’nun çağrılmamasını da formsuzluğuna bağlamak istiyorum ama zaten avrupa’nın en overrated oyuncularından biri olan felipe melo, diego’dan bile rezil bir sezon geçirdi. ayrıca real madridli marcelo da performansıyla kadroda olmayı hak etmesine rağmen, dunga’nın aklında nasıl bir sistem varsa kadroya uygun görülmedi.
sonuç olarak nerden baksanız mantıksız bir kadro.

ayrıca bu milli takımın şu kadroyu yenebileceğini de sanmıyorum.


---------------------------------dida---------------------------------
kleber----------cris-----------------------alex-------andre santos
ronaldinho-------anderson--------mineiro-------------------marcelo
--------------alex pato--------------adriano----------------------
cremaster
--------------------julio cesar-----------------
maicon-------lucio-------juan-------michel bastos
kaka------gilberto silva-----ramires-----elano
-----------luis fabiano----robinho-----------

şeklindeki ilk 11’le sahaya çıktığında şüphesiz oyunun favorisi olacak olan takım.
matrax
pato ve anderson’un olmayışını büyük bir şaşkınlıkla karşıladığım arjantin ve ispanya’nın yanında esamesi bile okunmayacak kadro.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol