18 haziran 2023 cumhurbaşkanlığı seçimi

independence
cumhur ittifakinin adayı recep tayyip erdoğan ile millet ittifakinin adayinin yarisacagi secim. normalde erdogan'in secime girmesi anayasal acidan mumkun degil ama anayasayı kim takiyor tabi.

millet ittifakinin buyuk ortagi chp'nin lideri kemal kilicdaroglu adaylik icin fazla hevesli gozukuyor ancak bu bir aldatmaca da olabilir. net olarak sunu soyleyebilirim, eger kilicdaroglu adayligini ciddi ciddi aciklarsa gozu kesinlikle iktidarda degildir. maasini alip devlet yardimini alip kosesinden pasif muhalefet yapma pesindedir, dolayısı ile akp'ye calisiyordur.

yok kendini ortaya koyup gercek aday olacak kisiyi son ana kadar olasi yıpratma cabalarini kesmek amacindaysa helal olsun derim. gerci dun aksener bir aciklama yapti "imamoglu yahut yavaş aday olursa destekleriz" diye. bu cumleden sonra kilicdaroglu'nun adayligi guc gibi gozukuyor ancak ortada yine bir hata var. aday aciklanmadi, belli degil ve zaman geciyor. ayni hata muharrem ince zamaninda da yapilmisti. ince'nin adayligi gerekli zamanda aciklanmis olsaydi erdogan'i yenebilme ihtimali kesinlikle vardi.

ozetle imamoglu yahut yavas aday olursa erdogan'in kaybetmesi cok yuksek ihtimal. tabi o zamana kadar ulkeyi herhangi bir savasa sokmazsa. savasa giren bir ulkede dogal olarak secim yapilamaz. boyle cilginca bir risk de soz konusu.
eceseckin06
Patron yazının başında yazmıssın işte anayasayı kim takıyor diye. Muhalefetin bile ses çıkartmadığı bir ortamda biz kendimizi yiyip bitirerek ne çare olabileceğiz..
independence
eger tarih kesinlesirse kaldi 6 ay.

kilicdaroglu adayim diye tutturmazsa akp siyaseten tarihe gomulecek cok yuksek ihtimalle ve ulkenin onu bir ihtimal acilacak.

dedigim gibi kaldi 6 ay. belki kurtulusumuz icin, belki de tamamen batmamiz icin.

allah bu ulkeye acisin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol