17 mart 2021 hdp'ye kapatma davası açılması

independence
haber su sekilde;

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. İddianame, Yüksek Mahkeme'ye gönderildi. İddianamede, HDP üyelerinin beyan ve eylemleriyle devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı, ortadan kaldırmayı amaçladıkları belirtildi. Öte yandan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in, HDP'nin kapatılması istemiyle açtığı davanın iddianamesinde, 600'ün üzerinde HDP'li hakkında siyasi yasak istendi.

ben anlamiyorum arkadas.

zamaninda hadep'i kapattiniz ne oldu? bdp geldi, bdp kapandi hdp geldi, hdp kapatilacak ardindan ayni yahut benzer milletvekilleri ile ayni amaca yonelik bir baska parti gelecek. yani elde var sifir. hatta hatta her zaman daha guclu ve daha kalabalik olarak geldiler.

siyasi partilerin kapatilmasi sacmaliktan baska bir sey degil. zihniyeti degistirmeyi basar, siyasi parti kapatmak gibi bir sacmaligin icerisine hic girmene gerek kalmaz.

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-haberi-hdpye-kapatma-davasi-yargitay-cumhuriyet-bassavcisi-iddianameyi-aymye-gonderdi-41765382
independence
iddianame mahkeme tarafindan kabul edildi. hdp'ye kapatma davasi kesinlesti boylelikle.

bir siyasi partinin kapatilmasi türk demokrasisine zarar vermekten öte hicbir ise yaramadi cumhuriyet tarihinde. tarih bunun ornekleri ile dolu. üstelik parti kapatmaya en sert tepkiler de genelde akp'den gelmisti.

simdi devir degismis olacak ki hdp'nin kapatilmasina herkes elinde bir avuc tuzla kosturuyor. sen zihniyeti degistiremedikten sonra hdp'yi kapatsan xxp acilir, onu kapatirsin yyp acilir, acilir olu acilir. hdp bu zihniyetin ilk partisi mi sanki? bundan once kac partileri kapatildi, hdp son partiydi. ayrica daha onceleri kapatma davasi acilir acilmaz, hatta soylentisi bile cikar cikmaz yeni parti acilmisti hatirlatirim.

bu kapatma da hicbir ise yaramayacak, tipki onceki orneklerinde oldugu gibi.

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/hdp-iddianamesi-kabul-edildi-6497781/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol