15 nisan 2021 dendias çavuşoğlu basın toplantısı

independence
az önce yunanistan disisleri bakani Nikos Dendias ile türkiye cumhuriyeti disisleri bakani mevlüt çavuşoğlu arasinda gerceklesen basin toplantisi.

söze cavusoglu basladi ve misafirini alladi pulladi ile basta, normali de buydu zaten. sonra nikos efendi soz aldi ve ne siyasi edepe uygun ne de misafirlige uygun olmayan bir tavirla verdi veristirdi. yunanistan'in bagimsizligina toprak butunlugune saygi duymazsaniz masadaki yaptirimlar hayata gecer dedi.

yunanistan'da yasayan musluman türkler icin "lozan anlasmasinda sadece musluman azinliklar der ve sizin de lozan da imzaniz var" dedi.

ve daha buna benzer pek cok sey.

öte yandan cavusoglu elbette altta kalmadi, vurdukca vurdu. benim ulkeme gelip, daha once iceride konusmus olmamiza ragmen, kameralarin karsisinda bana ve ulkeme ve milletime bu tur hakaret iceren seyler soylersen ben de altta kalmam cevabi yapistiririm dedi ve aldi sazi eline. ne azinliklar kaldi ne multeciler ne adalarin silahlandirilmasi.

cavusoglu "turkiye haklarını muhafaza etmeye muktedirdir ve bunu da gostermistir. 3. ulkeler size ancak silah satar yahut baska amaclar besler, aramizdaki sorunlari sadece biz cozebiliriz. ab diyorsunuz ama ab nin vermis oldugu 3 karari gormezden geliyorsunuz" gibi bir ton hakli sozlerle kafasina kafasina vurdu yunan bakanin.

suradan izlenebilir;


neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol