12 mart 2014 berkin elvan ın cenaze töreni

independence
yarin gercekle$ecektir ve eminim yuksek bir kalabalik katilacaktir bu torene.

bir uyarim var, sogukkanli du$unebilen herkes katilacaktir bu uyariya eminim.

bu cenaze torenine sadece berkin elvan’i sevenler gitmeyecek. onlarca belki yuzlerce provakatif amacli insan da orada olacak. zaten kizgin olan ortami daha da kizi$tiracaklar. polis mudahale etmek zorunda kalacak. pek cok ki$inin yaralanacagindan eminim, allah korusun daha kotu sonuclar bile olabilir.

cenazeye katilacak herkesin sogukkanliligini muhafaza etmesi, akli selim olarak du$unup o $ekilde hareket etmesi $art.

saat 12:00 de okmeydani cemevinde olacak cenaze. oradan da saat 15:00 de $i$li meydanindan ferikoy mezarligina yuruyu$ ba$layacak.
sengreal
üstteki entrye katılmamak elde değil sanırım .. ben fiziken orada olamayacağım ama dualarım hem berkinimin hemde acılı ailesinin yanında ..

orada olabilecek arkadaşların sessiz çığlıklarını şimdiden duyar gibiyim .. provakasyondan kaçınıp , berkinimizi gururlandırmak dileği ile ..
independence
gun dev$irdi, yinelemek istiyorum.

bu minik cocugun, bu gunahsiz yavrunun cenazesi pek cok provakatif eyleme gebe. berkin’i gercektn sevip onu kendi evladi yerine koyan pek cok insan orada olacaktir hic $uphesiz ancak bir diger yandan durumu kendilerine firsat bilip ortami kari$tirmak icin orada olanlar da olacaktir hic $uphesiz.

cenazede ve & veya yuruyu$lerde ta$kinlik yapan her kim varsa bu ki$iler o ki$ilerdir, bunu gormek ve bilmek lazim. ta$kinlik yapan herkesin yanindan tez elden uzakla$mak lazim. hele ki ellerinde monotof kokteyli falan olan birileri gorulurse, grubun bizzat kendi icinde o ki$ileri etkisiz hale getirip polise teslim etmesi lazim.

tum bunlar ongorudur, umarim her yazilan yanli$ cikar da kimsenin cani yanmaz.
pipisik
milyonlarca insan dokuz aydır öfke nöbeti geçiriyor. berkin’in ölümü bu insanlarda duygusal patlamalara, kişisel hatta toplumsal saldırılara da neden olabilir. kimse kimseyi molotof kokteyli attı diye polise filan da vermez. hele bu polise hiç vermez.

popülizm yapacağım diye götünüzden tavsiyeler uydurmayın.
independence
icine sictigimin dunyasinda populizm yapilacak tek yer bilgi sozluk kaldigi icin evet, verilen tum tavsiyeler yapilan tum uyarilar populizm sevdasinadir zaten anasini satayim. bi sen bilirsin ya her $eyi, gerisi yalan dolan.

bu sozlukten de gidecekler var o cenazeye, daha dun konustum bir kiz arkadasla bu sozlukten, gitme dedim, tekin bir yer olmayacak orasi dedim ama dinleyen kim tabi. ac $imdi canli yayini gorursun onu orada yuksek ihtimalle.

hayir insallah yanilan got olan ben olurum, oyle guzel olur ki bu yanilmam, anlatama. ama ne yazik ki tarih oyle demiyor i$te.
independence
once $unu oku;

#1082202

$imdi de sonrasini.

ilk kotu haberler gelmeye ba$ladi. berkin’in cenazesi sirasinda bir grup bir itfaiye aracinin $oforunu dovdu. diger bir grup da akp’nin secim ofisine saldirdi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25992219.asp
independence
soyledigimiz zaman populist olduk, trubunlere oynayan adam olduk.

e noldu $imdi?

olaylar olaylar tabi.

tunceli’de bir polis biber gazı sebebiyle $ehit oldu. yetmedi okmeydani’nda 22 ya$inda bir genc ya$amini yitirdi. bir cani ugurlarken yanina iki can daha eklendi. berkin’in annesi babasi ailesi kahrolurken, kahirlara yeni anneler babalar aileler eklendi.

ama ben populizm pe$indeyim amk!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol